Kollárov VIDEO odkaz Ficovi: Toto je super farizejstvo. Zaujíma ho, čo robil Kiska so Sorosom, ale nemal problém, keď sa s ním stretol Lajčák

    0
    Predseda Sme rodina Boris Kollár (Autor: OS)
    Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti sa líder hnutia Sme rodina pozastavuje nad tým, že premiér vyťahuje na opozíciu iné kauzy. Toto my absolútne odmietame. „Toto sa nám bridí a tento systém musíme zmeniť,“ vraví Kollár v úvode. 
     
    Podľa opozičného poslanca musia o zmene rozhodnúť ľudia, a to v parlamentných voľbách. „Pokiaľ to neodovzdáme ľuďom, tak nikdy neobnovíme dôveru v štát,“ dodal Kollár. 
     
    Mimoriadne tvrdo zareagoval poslanec na vyjadrenie Roberta Fica, ktorý sa prostredníctvom médií opýtal prezidenta Andreja Kisku, o čom sa rozprával s miliardárom Georgeom Sorosom, keď sa s ním vlani stretol v New Yorku bez prítomnosti zástupcov ministerstva zahraničných vecí. Kollár považuje Ficovu požiadavku za farizejstvo a poukazuje na známu skutočnosť, že so Sorosom sa v minulosti stretol aj šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák, ktorý je nominantom Smeru. 
     
    „Toto je to super farizejstvo. Zaujíma ho, čo robil Kiska so Sorosom, ale už vôbec nemal problém, keď sa jeho minister Lajčák rok pred tým stretol s týmto Sorosom a zrazu sme tu mali jadro. Zrazu si premiér osvojil jadro a začal ho používať ako mantru. Ja sa pýtam, o čom sa dohadoval ten váš minister so Sorosom o tomto jadre? Čo za to máme zaplatiť? Že budeme brať imigrantov? No asi,“ odpovedá si na rečnícke otázky Kollár. 
     
    Tým sa však rozhorčené vystúpenie predsedu opozičného hnutia nekončí. Kollár poukazuje na to, že Slovensko sa vyhlo žalobe zo strany Európskej komisie za nedodržanie takzvaných kvót na prerozdeľovanie migrantov a pýta sa, výmenou za čo. 
     
    Opakuje, že rozdielny prístup premiéra k stretnutiu so Sorosom v prípade prezidenta a ministra zahraničných vecí považuje za farizejstvo a dodáva svoj vlastný názor na amerického miliardára zodpovedného za pád britskej libry zo začiatku 90. rokov. 
     
    „Mne Soros prekáža a hovorím to od začiatku, a budem to hovoriť donekonečna, lebo za svoje kšeftárske peniaze financuje mimovládky, ktoré sa starajú a ovplyvňujú politiku v rôznych štátoch. Keď chce ovplyvňovať politiku, nech založí politickú stranu, nech vyhrá voľby a dostane sa do parlamentu. Ale nie týmto spôsobom,“ uviedol Kollár. 
     
    Na záver videa opozičný poslanec dodáva, že systém musia v najbližších voľbách zmeniť samotní ľudia. Záznam sa na sociálnej sieti Facebook objavil niekoľko hodín po stretnutí Borisa Kollára s prezidentom, na ktoré Andrej Kiska pozval predstaviteľov hnutia Sme rodina, strany SaS a hnutia OĽaNO.
     
     
    - Reklama -