Kollár zvolá na budúci týždeň schôdzu NR SR. Chce, aby sa opatrenia prijali čo najskôr

    0
    Na snímke predseda Národnej rady SR Boris Kollár počas tlačovej konferencie vlády o ekonomických opatreniach (Autor: TASR)

    „Všetci musíme ťahať za jeden povraz, či koalícia, alebo opozícia. Nie je čas na hádky,” povedal Kollár.

    Vyzval opozíciu, aby predkladala rozumné návrhy, o ktorých bude následne koaličná rada rokovať.

    Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) spresnil, že zákony v rámci ohlásených opatrení budú prijímané v skrátenom legislatívnom konaní. Pripravené majú byť už v pondelok (30. 3.).

    „Je eminentný záujem štátu, aby tieto opatrenia boli prijaté, inak hrozia výrazné hospodárske škody,” povedal.

    Premiér očakáva, že v utorok (31. 3.) zasadne vláda, ktorá zákony prerokuje a v utorok popoludní o nich má následne začať rokovať parlament.

    Kollár v piatok (27. 3.) vyhlásil, že by si ústavní činitelia mohli na obdobie krízy v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu znížiť platy.

    Rokovala o tom v sobotu (28. 3.) aj koaličná rada. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v nedeľu následne priblížil, že téma znižovania platov ústavných činiteľov bude samostatná téma a predmet tlačovej konferencie v priebehu budúceho týždňa.

    Vláda v nedeľu predstavila balík prvých opatrení na pomoc ekonomike zasiahnutej pandémiou nového koronavírusu. Zatiaľ ich je sedem, nazvaných Prvá pomoc zamestnancom, firmám a živnostníkom.

    - Reklama -