Kollár znova vytrel s Úniou podlahu. Toto si myslí o jej smerovaní

    0
    Boris Kollár, líder hnutia Sme rodina (Autor: SITA)

    Prijatie deklarácie si Kollár bude pripomínať. “A budem si veľmi želať, aby sme zvrchovanosť nestratili! Lebo aký smer nabrala EÚ, tak si o chvíľu budeme pripomínať stratu zvrchovanosti a toto ma podstatne viacej trápi. Či si ju uchováme,” uviedol Kollár.

    Prijatie Deklarácie o zvrchovanosti SR si pripomína aj predseda SNS a parlamentu Andrej Danko. “Tento okamih sa vpísal do našich dejín ako začiatok budovania nášho moderného štátu. Už aj pre tragické udalosti posledných dní, treba byť o to viac hrdý na územie v ktorom žijeme, na národ, ktorý spoločne tvoríme, na hodnoty a históriu, na ktorú nezabúdame a ktorú si musíme pripomínať,” píše na sociálnej sieti Facebook Danko.

     Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR si pripomíname už 24-krát. Slovenská národná rada (SNR) ju schválila v roku 1992 v rámci bývalej Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky (ČSFR) a vyhlásila ňou zvrchovanosť SR. Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR – 17. júl je na základe zákona NR SR z 20. októbra 1993 pamätným dňom SR. Na oslavu prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR sa každoročne stretávali viacerí občania pri vatrách, ktoré dostali názov Vatry zvrchovanosti.

    - Reklama -