Kollár o SNS a Dankovi: Rusi, Izrael, USA. Všade sa strčili do zadku!

    0
    Boris Kollár a Andrej Danko (Autor: TASR)

    Kollár sa však najskôr naváža do médií, pričom konštatuje, že nie vždy prinesú skutočné informácie o tom-ktorom probléme. A preto sa rozhodol vytvárať videoblogy k aktuálnym kauzám, ktoré hýbu slovenskou politickou scénou. „Veľakrát nám veci zamlčia, veľakrát ich ohnú či podajú úplne inak,“ vysvetlil Kollár. Z toho dôvodu konštatuje, že by sa ľudia vo voľbách mali rozhodnúť podľa faktov, čo kto spravil, a nie podľa toho, čo im kto sľúbi v predvolebnej kampani.

    Následne sa pozrel na situáciu, ktorá sa v parlamente stala koncom minulého roku. Poslanci totiž mali hlasovať o Bezpečnostnej a obrannej stratégii, ktorá hovorí o tom, že za určitých okolností je pre nás Rusko hrozbou. Dodal, že rovnako ako niektorým politikom sa mu zdá, že hystéria okolo Ruska nie je úplne v poriadku. Chcel však poukázať na inú vec, ktorá bola podľa neho tragikomická.

    „Akonáhle sme mali hlasovať o stratégii, tak vyletel dekel Dankovi, vyletel dekel Hrnkovi a urobili všetko pre to, aby ho zabrzdili a stiahli z rokovania parlamentu,“ vysvetlil Kollár. Dodal, že svoj postup vyargumentovali tvrdením, že by sme s Ruskom mali mať dobré vzťahy, pričom by sme ich žiadnym spôsobom nemali označovať za hrozbu. Následne sa však stala situácia, pri ktorej neviem, či sa smiať, alebo plakať.

    V NATO ani nepípol

    V čase, keď sa stiahla slovenská stratégia z rokovania parlamentu, išiel Anton Hrnko ako predseda branno-bezpečnostného výboru do kanadského Halifaxu na rokovanie parlamentného zhromaždenia NATO. „A tam sa prijali rôzne deklarácie, a okrem iného sa hlasovalo aj o tom, že Rusko už nie je iba hrozba, ale je agresor. A tento pánko, ´div se světe´, ani nepípol, ani nemukol a za všetko zahlasoval,“ poukázal predseda Sme rodina.

    Konštatoval, že je presne rovnaký ako jeho šéf, predseda SNS Andrej Danko. „Ten nájde nejakú všeslovanskú vzájomnosť, uteká do Moskvy a strčí sa im tam do zadku,“ uviedol.

    A aby tento krok nejakým spôsobom vyrovnal, rovnaký spôsob zvolí aj v prípade izraelského Knesetu. „A aby toto všetko mal poistené, tak sa ide vopchať do zadku aj Američanom, aby mohol nakúpiť 14 stíhačiek F-16 v hodnote takmer dve miliardy eur,“ vysvetlil. Na záver uviedol, že kšefty sú kšefty a na ľudí kašlú. „Dôležitý je biznis.“

    - Reklama -