Kollár: S Ficom sa nerokuje, Fico sa odstraňuje

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    “Je dôležité, aby sme vyslali signál ľuďom, že je tu politická strana, ktorá na nich bude myslieť,” skonštatoval Kollár s tým, že skrátené legislatívne konanie k návrhu na zavedenie 13. dôchodku by v pléne prešlo aj bez prezentácie poslancov jeho hnutia.

    Hoci rokovanie o návrhoch tesne pred voľbami považuje za volebnú korupciu a populizmus, Sme rodina podľa Kollárových slov má tieto opatrenia v programe a zahlasuje za oba vládne návrhy, ako aj za odmietnutie Istanbulského dohovoru.

    Kollár zároveň odmietol akékoľvek rokovania so Smerom-SD o podpore týchto návrhov. “S Robertom Ficom sa nerokuje, Robert Fico sa odstraňuje,” dodal.

    Vážny odmietol rokovania s Kollárom, rovnako ako aj dohody s ĽSNS. Hlasovanie podľa jeho slov nie je náznakom žiadnej povolebnej koalície. Tvrdí, že peniaze na sociálne opatrenia budú v rozpočte. “Bolo vyjadrené ministrom financií, že bude hľadať prostriedky a podľa mňa ich nájde,” poznamenal.

    “Vždy lepšie hodinu pred voľbami, ako hodinu po voľbách nič,” skonštatovala poslankyňa Eva Antošová (SNS) v súvislosti s predloženými sociálnymi opatreniami na mimoriadnej schôdzi parlamentu. Ľudia podľa nej môžu byť vďační za to, že sa odhlasuje niečo, čo im pomôže.

     

    - Reklama -