Kollár: Nebudem sa starať o nejakého Andreja Kisku, nech robí, čo robí

    0
    Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár a expert hnutia pre dopravu Miloš Svrček(v pozadí) (Autor: df)
    Kollár v rozhovore pre HNtelevíziu mal vraj kritizovať aj prezidenta, ale v komentári na sociálnej sieti, ktorý sprevádza video s rozhovorom, píše, že je rozdiel, či hovorí o hlave štátu, alebo o občanovi Kiskovi. 
     
    „Ak sa budem vyjadrovať k prezidentovi, tak to bude vždy u mňa pán prezident Kováč, Gašparovič, pán prezident Kiska, ale ak sa vyjadrujem k občanovi Kiskovi, čo ide zakladať politickú stranu a ide do súťaže na štart s každým, tak je u mňa Kiska, Sulík, Fico, Kollár, Matovič, Danko úplne rovnako a budem mu prejavovať úctu k úradu, ktorý teraz zastáva. 
     
    V súťaži politických konkurentov vníma Kollár Kisku ako konkurenta a dodáva, že ku Kiskovi politikovi sa vyjadrovať nemusí a má na to svoje dôvody. „Nezaujíma ma. Pre mňa je dôležité, čo my prinášame, čo my chceme urobiť pre ľudí a mám za to, že som prezidenta ako úrad neurazil,“ napísal v komentári Kollár. 

    O Kiskovi

    Kollár v rozhovore tvrdí, že vstup nových politických strán na scénu pomôže „prečistiť“ prostredie. „Nové strany vytlačia von tie kleptokratické strany,“ myslí si poslanec. 
     
    Líder hnutia Sme rodina dodáva, že nové politické subjekty preberú voličov, ktorí sa odklonili od strany Smer-SD. Politický priestor po budúcich voľbách sa podľa Kollára upraví úplne inak. 
     
    V otázke na prípadný vstup Andreja Kisku do politiky poslanec uviedol, že sa chce na čele hnutia Sme rodina sústrediť na vlastných voličov. „My sa budem hlavne starať o to, aby sme naším programom presvedčili našich voličov. To robíme od začiatku a ja sa tu nebudem teraz starať o nejakého Andreja Kisku, nech robí, čo robí. V prípade, že uspeje si, buď sadneme, alebo nesadneme k rokovaciemu stolu,“ povedal Kollár. 
     
    Hnutie Sme rodina nie je podľa jeho predsedu už iba protestnou stranou, ale aj programovou a preto chce voličov presviedčať najmä plnením svojho programu. Kollár dodal, že na Slovensku je podľa neho čas na zmenu. 
     
    „Myslím si, že Slovensko potrebuje naozaj radikálnu zmenu. Potrebuje, aby skončili staré kleptokratické strany, za ktorými sú rôzne finančné skupiny, ktoré potom ďalej vydierajú podnikateľov, prípadne parazitujú na tomto systéme. Dnes tie strany tu vytvorili štátnu mafiu,“ tvrdí Kollár s tým, že aj ľudia v uliciach podľa neho túžia po zmene. 
     
    Celý rozhovor si môžete pozrieť TU
     
    - Reklama -