Kočnera nepoznáme, do rozhodovania o ĽSNS nezasahoval! Tu sú vyjadrenia sudcov Najvyššieho súdu

    0
    Na kombosnímke zľava Marián Kočner a Marián Kotleba (Autor: TASR)

    Predsedníčka senátu NS SR Jana Zemková zdôraznila, že Mariana Kočnera nepozná a nemá žiadnu vedomosť o jeho zasahovaní do rozhodovania.

    Ďalšia predsedníčka senátu NS SR Nora Halmová rovnako odmietla akékoľvek ovplyvňovanie pri svojom rozhodovaní.

    “Ako som už v médiách uviedla, s Marianom K. sa nepoznám. Nesnažil sa ma nikdy kontaktovať, ani osobne ani sprostredkovane. Navyše, nie je nijako dokázané, že spomínanou Norou v jeho komunikácii by som mala byť ja. Spájanie jeho mena s mojou osobou preto úplne odmietam,” dodala.

    Ďalšia predsedníčka senátu a sudkyňa Petra Príbelská zase uviedla, že osobne Kočnera nepozná a nikdy sa s ním nestretla.

    “Absolútne vylučujem akékoľvek kontaktovanie mojej osoby v súvislosti so súdnymi prípadmi, ktoré rozhodujem,” doplnila.

    “Uvedenú osobu ja osobne nepoznám a absolútne vylučujem jej zasahovanie do rozhodovacej činnosti senátu,” vyhlásila predsedníčka senátu NS SR Jarmila Urbancová.

    “Úplne vylučujem zasahovanie spomínanej osoby do mojej rozhodovacej činnosti, spomínanú osobu vôbec nepoznám,” vyjadril sa zase predseda senátu a sudca NS SR Milan Morava.

    Sudcovia tak reagovali na údajnú komunikáciu Kočnera, v ktorej mal podľa portálu Aktuality.sk spomínať ĽSNS ako poistku vlády Roberta Fica (Smer-SD) po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Mal tvrdiť, že na Najvyššom súde vybaví, aby Čižnárov podnet na zrušenie strany odmietli.

    - Reklama -