Kočner už nie je v Leopoldove. Za prísnych opatrení ho presťahovali

    0
    Na snímke Marian Kočner (Autor: TASR)

    Pojednávania by mali byť v Leopoldove

    “Stále trváme na našom stanovisku a názore, že pokiaľ bude môj klient vo väzbe v Leopoldove, tak by mali prebiehať hlavné pojednávania v ÚVV Leopoldov. Alebo zastávame naďalej náš návrh, že by z ekonomických dôvodov mal byť Marian Kočner  premiestnený do ÚVV v Bratislave, kde s ním aktuálne prebiehajú pojednávania,” zdôraznil ďalej Para, ktorý je práve na ceste za svojím klientom.

    Presun

    Senát Špecializovaného trestného súdu rozhodol v utorok záporne o návrhu obhajcu Paru, ktorý chcel, aby bol Marian Kočner premiestnený z ÚVV Leopoldov do ÚVV Bratislava. Taktiež zamietol doplňujúci návrh presunúť pojednávania do ÚVV Leopoldov. Senát taktiež zamietol návrh o tom, aby mohli zástupcovia strán informovať verejnosť o tých častiach svedectva exsiskára Petra Tótha, ktoré sa týkajú samotných zmeniek.

    Pojednávanie vo veciach falšovania zmeniek TV Markíza bude pokračovať v októbri v ÚVV Bratislava.

    Zmenky

    Na budúci týždeň je na piatok (20. 9.) pred Okresným súdom Bratislava II naplánované pojednávanie s bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom R. a spol. v prípade prípravy vraždy jeho bývalej spoločníčky Silvii Volzovej.

    Spoluobžalovaní sú v tomto prípade veľké postavy slovenského podsvetia. V tejto kauze figuruje Marian Kočner ako svedok. Aj toto pojednávanie je naplánované v ÚVV a ÚVTOS v Bratislave.

    Od vzatia do väzby koncom júna minulého roka Marian Kočner bol umiestnený najprv v ÚVV Bratislava, potom v Leopoldove, následne v Banskej Bystrici, potom opätovne v Leopoldove, a teraz v Nitre.

     

    - Reklama -