Kočner odmietol vypovedať. Vyjadrí sa len k dôkazom

    0
    Obvinený Marian Kočner na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku (Autor: TASR)

    Marian K. bol posledný zo štvorice obžalovaných, ktorý mal v pondelok vypovedať k jednotlivým skutkom. Napriek tomu, že najskôr uviedol, že vypovedať bude, neskôr svoj názor zmenil a rozhodol sa venovať iba jednotlivým dôkazom.

    Tie budú na hlavnom pojednávaní predkladané v podobe svedeckých výpovedí, vecných dôkazov, ale aj digitálnych stôp, akými sú aj prepisy zo šifrovanej aplikácie Threema.

    Jediné, k čomu sa obžalovaný vyjadril v oblasti skutkov, ktoré sa mu dávajú za vinu, je skutok z obžaloby hovoriaci o nedovolenom ozbrojovaní a obchodovaní so zbraňami. K tomu sa priznal a neskôr dodal, že išlo o strelivo, ktoré si priniesol zo základnej vojenskej služby.

    Po výpovediach obžalovaných nasleduje výsluch poškodených. Ako prvá vypovedá matka dieťaťa zavraždeného Petra Molnára Viktória Langerová.

    Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z dôvodu pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

    - Reklama -