Kočner bude čeliť obvineniu, ráta zatiaľ s miestom v novej strane? Nicholsonová a Galko mu nič nedarovali

    0
    Marián Kočner (Autor: Peter Števkov)

    Exnovinár a exsiskár Peter Tóth pre Parlamentné listy o svojom vzťahu ku Kočnerovi kedysi povedal, že sa s Kočnerom pozná od roku 1995, telefonujú si a stretávajú sa. Viac sme o tom písali TU. Keď sme sa Kočnera spýtali, či svoje politické ciele spája s Tóthom, nevylúčil to.

    „Vzhľadom na to, že predpokladám, že v krátkom čase sa dokáže, či som mal pravdu ja, keď som na svojej tlačovej besede povedal, čo povedal o bývalej premiérke Ivete Radičovej Richard Sulík, pretože budem vypočutý a ukáže sa, že som hovoril pravdu a Sulík klamal, tak verím, že ho zo SaS vyhodia a potom vstúpim do SaS-ky a budem sa snažiť ho nahradiť,“ uviedol.

    Podľa vyjadrenia analytika Jána Baránka pre PL, ak vstúpi Kočner do politiky, bude sa prepierať v médiách. Viac sme o tom písali TU.

    Do Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) prednedávnom doručili rozhodnutie o zrušení uznesenia o zastavení trestného stíhania podnikateľa Mariána K. Prípad bol odňatý konkrétnemu vyšetrovateľovi s požiadavkou jeho pridelenia inému vyšetrovateľovi, pričom prokurátor dal pokyn na vznesenie obvinenia. Má ísť o obchody s nehnuteľnosťami na Donovaloch v rokoch 2010 a 2012, pri ktorých štát mohol prísť o osem miliónov eur. Viac sme o tom písali TU.

    Saskár Ľubomír Galko vo svojom príspevku na sociálnej sieti odkazuje na komentár Daga Daniša na portáli aktuality.sk s názvom Kočner vo zveráku. Označil fungovanie verejného tlaku za dobrú správu, ale pýta sa, čo je to za krajinu, kde je potrebný verejný tlak na to, aby sa kauzy zametené pod koberec opäť otvorili, kde sa rozhodnutia vyšetrovateľov a prokurátorov menia, až keď novinári poukážu na ich pochybenia. „Je úlohou verejnosti a médií suplovať prácu represívnych zložiek štátu? Nie je,“ prízvukuje.

    Situácia je podľa neho jasným dôkazom toho, že polícia pod vedením Roberta Kaliňáka a Tibora Gašpara je nefunkčná. Špeciálneho prokurátora Galko považuje za stratený prípad. Myslí si, že nás po zmene vládnej garnitúry čaká množstvo práce, „aby sme dostali Slovensko do normálu“.

    „Raz k tej vytúženej zmene príde, počkáme si. Dovtedy (od pondelka) budeme pokračovať v opozičnej robote a pôjdeme po krku ministrovi školstva Plavčanovi a ostatným, čo sú zodpovední za šesťstomiliónovú eurofondovú megarozkrádačku,“ zastrája sa Galko na sociálnej sieti.

    Ku Kočnerovi a celkovej politickej situácii na Slovensku sa na sociálnej sieti vyjadrila aj saskárka Lucia Ďuriš Nicholsonová. Zhrnula ju tak, že Mečiarove špinavosti sú premlčané, Kočner má minimálne mediálny problém, siskár Tóth má opäť nejaký Cieľ a kapitánovi Dankovi zostali len výložky a posmešky.

    „Slovensko ešte stále vedie skupinka bláznov a zlodejov, ktorým ani tak nevadí, že kradnú, ale že na seba navzájom bonzujú. Toto by si mali pripomínať každý deň tí, ktorí si brúsia zuby na vládnutie,“ dodala. Je to podľa poslankyne tiež odkaz voličom, „ktorým by sa na finále mohlo uľútostiť chorľavého Fica“. O ňom si myslí, že sa pre koryto „možno aj zbaví ďalšieho so slabou nosnou prepážkou“.

    - Reklama -