Kočner: Vražda novinára znie svetom viac ako vražda pápeža. Len idiot by nepredpokladal, čo sa z niečoho takého stane

    0
    Obžalovaný Marian Kočner prichádza na pojednávanie v kauze falšovania televíznych zmeniek na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 10. februára 2020. (Autor: TASR)

    “Je zrejmé, že v roku 2017 zavraždený Ján Kuciak nahrádzal prácu orgánov činných v trestnom konaní,” uviedol splnomocnenec Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica.

    Marian Kočner povedal, že Kuciak nebol prvým novinárom, ktorý odkryl viaceré kauzy, či už Donovaly alebo kauzu televíznych zmeniek. Dodal, že v Kuciakových článkoch bolo veľa neprávd.
     

    “Je mi úprimne ľúto, čo sa stalo Jánovi Kuciakovi a čo sa stalo jeho priateľke. Nikdy snáď nikto nemôže uveriť tomu, že som nechal odpraviť týchto ľudí zo sveta len pre to, že Ján Kuciak o mne písal,” uviedol obžalovaný.

    Marian Kočner tvrdí, že by nič nezískal, keby Kuciak prestal písať, a dodal, že by bolo za ním ďalších 100 novinárov.

    “Vražda novinára znie svetom viac ako vražda pápeža. Len úplný idiot by nemohol predpokladať, čo sa z niečoho takého stane,” uzavrel Marian Kočner.

    Na súde sa prehrával aj už medializovaný telefonát medzi Kočnerom a Kuciakom, v ktorom obžalovaný obviňoval Kuciaka, že píše na objednávku. “Ale môžete si byť istý, že začnem sa vám osobne, pán Kuciak, špeciálne venovať,” povedal mu Marian Kočner.

    - Reklama -