Koalícia sa zrodila z nátlaku a od začiatku ju spájali len záujmy lobistov. Dankov krok sa dal očakávať, tvrdí SMK

    0
    SMK (Autor: TASR)
    “Hoci vypovedanie koaličnej zmluvy neznamená automaticky koniec vládnej koalície, prinieslo na povrch a zosilnilo niekoľko faktov. Koalícia sa zrodila z nátlaku, túto koalíciu od začiatku spájali len záujmy lobistov. Otázkou je, či po novom rokovaní môže pokračovať rozdelenie – pustošenie, alebo (ako to naznačil podpredseda národniarov) budú predčasné voľby,” dodala SMK.
     
    Podľa strany je podmienkou vzniku čistého verejného života a stabilnej vlády, aby sa na rozhodujúce posty dostali nové tváre. “Z hľadiska maďarskej národnej komunity je na Slovensku najdôležitejšie posilnenie zastúpenia záujmov, vyčlenenie priorít, ktoré berú do úvahy hľadiská našej komunity,” dodala SMK.
     
    Predseda SNS Andrej Danko dnes vypovedal koaličnú zmluvu. Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Taktiež stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.
     
    Danko koaličným partnerom navrhuje bilaterálne, resp. multilaterálne rokovania s vedením SNS o možnosti zostavenia novej koaličnej zmluvy.
     
    Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) zvolal na utorok (8.8.) rokovanie koaličných partnerov.
     
    - Reklama -