Koalícia sa neskončila, vyčíta Fico bugárovcom. Majú prísť hlasovať

    0
    Robert Fico (Autor: https://www.facebook.com/robertficosk)

    Parlament v piatok odložil hlasovanie o skrátenom režime k 13. dôchodku, pretože nebol uznášaniaschopný. “Očakávame, že poslanci vládnej koalície budú prítomní a nebudú blokovať túto schôdzu. Toto je nevídaná situácia.

    Máme vo vláde ministrov za Most-Híd, ktorí sú v nejakom postavení,” vyhlásil v piatok Fico. Keď má prísť k hlasovaniu, tak na ňom poslanci Mosta-Híd podľa Bugára ale chýbajú.

    “Budeme robiť všetko pre to, aby tieto návrhy zákonov v parlamente prešli, lebo si myslíme, že dôchodcovia si to zaslúžia. Hlavne slovenská verejnosť si zaslúži aj definitívny postoj, pokiaľ ide o Istanbulský dohovor,” vyhlásil Fico.

    Podľa poslanca Smeru-SD Erika Tomáša by si mali ľudia všímať, ktoré strany sú za zvýšenie prídavku na dieťa, 13. dôchodok. “Pozrite sa, kto chce presadiť tieto opatrenia a kto nie,” podotkol Tomáš. Lídra hnutia Sme rodina Borisa Kollára tiež označil za farizeja. “On hovorí, že chce podporiť tieto opatrenia, ale žiadnym spôsobom neprispieva k ich prijatiu,” tvrdí Tomáš.

    Fico tiež doplnil, že čo sa týka zrušenia diaľničných známok, ktoré presadzuje koaličná SNS, tak Smer-SD s týmto krokom nemá žiadny problém.

    “Ak si chce SNS urobiť nejaký prieskum, v tom im nemôžeme brániť. Pre nás sú tri priority, a to 13. dôchodok, Istanbulský dohovor a rodinné prídavky,” zopakoval Fico s tým, že aj Bugár by si mal plniť povinnosti koaličného partnera.

    “Vládna koalícia neskončila. Končí až dňom volieb, kedy budú nové výsledky. Nie je možné, aby vláda schválila návrh na skrátené legislatívne konanie a poslanci Mosta-Híd sa na to vykašľali,” dodal Fico.

     

    - Reklama -