Koalícia padla, Matovič latku znižovať nechce. Niekomu mocnému ležíme v žalúdku, tvrdí

    0
    Predseda strany NOVA Daniel Lipšic a líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Keď sa Igor Matovič s Danielom Lipšicom rozhodli spojiť sily, išli na tutovku. Rátali s jedenástimi percentami. Teraz nemajú ani päť. Ako tvrdí Matovič, ide o cielené útoky, informuje denník Sme.

    Dalo sa to čakať

    Podľa Matoviča boli so svojím parťákom Lipšicom na niečo podobné pripravení. „Už pri zvažovaní spoločného postupu s hnutím NOVA sa ma Dano Lipšic pýtal, či si uvedomujem, že teraz sa začnú obdobné útoky ako proti nemu, tak aj proti mne a nášmu hnutiu. Dalo sa to čakať,“ cituje Matoviča denník. Tými útokmi môžu byť podľa neho aj výsledky prieskumov agentúr. Podľa interného prieskumu, ktorý si dali dávnejšie spraviť agentúrou Focus, mali vyhliadky na šancu totiž oveľa vyššie. Rovnaká agentúra v auguste namerala koalícii osem percent, októbrové prieskumy MVK však znížili ich šance o polovicu. Koalícia musí získať sedem percent. Matovič latku nemieni znižovať.

    Prestal sa venovať politickým témam?

    O prieskumoch si obyčajný človek myslí svoje. „Je evidentné, že niekomu mocnému ležíme hlboko v žalúdku,“ tvrdí Matovič. Prehru si tak nechce priznať a pripúšťa to aj Pavel Haulík z MVK. Ak sa totiž politikom nedarí, pripíšu to pofidérnym prieskumom a znevážia agentúru. Tak ako teraz. Pritom je podľa neho vysvetlenie úplne jednoduché. Haulík si totiž myslí, že problém je v tom, že strana OĽaNO neponúka žiadne návrhy riešení a nie je jasná ani jej kandidátka. Okrem toho treba poukázať aj na Matovičovo vystupovanie. Samé súkromné či finančné kauzy. A to môže podľa Haulíka potenciálneho voliča odradiť. Môžu si totiž myslieť, že sa prestal venovať politickým témam.

    Sociológ Martin Slosiarik  z Focusu si však nemyslí, že na taký pokles hlasov je dôvod. Propagácia značky bola síce v lete trochu podcenená, no strana má podľa neho potenciál. Teraz by však už mala dávať návrhy riešení. A tým prilákať voličov.
     

    - Reklama -