Kňaz varuje: O 30 rokov bude Európa moslimská a kresťania budú žiť v utajení

    0
    Ruský ortodoxný kňaz Dmitrij Smirnov (Autor: logoslovo.ru)
    Podľa Smirnova „moslimovia o niekoľko dekád ovládnu Západ, pretože sú ochotní dať všetko do boja za to, v čo veria“, na rozdiel od obyvateľov Západu, ktorých ortodoxný duchovný vníma ako „príliš unavených“. 
     
    V rozhovore, ktorý z ruštiny preložil Middle East Media Research Institute, Smirnov prichádza s apokalyptickým varovaním pred koncom kresťanskej civilizácie. „Zostáva len veľmi málo času do smrti celej kresťanskej civilizácie. Niekoľko dekád, tak 30 rokov, možno v Rusku to (kresťanstvo) pretrvá 50 rokov, ale dlhšie nie,“ tvrdí kňaz. 
     
    Ruský prelát dodáva, že kresťania budú podľa neho roztrúsení po Európe a budú sa stýkať len v malých skupinách. „Za tri dekády sa celá Európa zmení na moslimskú a kresťania budú žiť zčasti v utajení,“ varuje Smirnov. 
     
    Slová ruského duchovného sa môžu zdať prehnané, ale nárast populácie moslimov v Európe a USA predpovedá aj Pew Research Center, ktoré odhaduje, že v nasledujúcich 50 rokoch vzrastie celosvetová populácia moslimov o 73 percent a svoj podiel, aj keď malý, na tom bude mať aj Európa. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -