Klus: V každej slušnej krajine by už boli dávno vyhlásené predčasné voľby

    0
    Poslanec za SaS Martin Klus (Autor: TASR)

    “Je nemysliteľné, aby ľudia, ktorí sú priamo prepojení s organizovaným zločinom a takí, ktorí sa neštítia dokonca vraždy, mali riadiť túto krajinu,” povedal vo štvrtok Klus novinárom.

    O záujme na diskreditácii opozičných politikov podľa Klusa tušili. “Je skutočne prekvapujúce pre Slovensko, že je to až takto ďaleko. Myslím si, že občania musia vyvodiť dôsledky vo voľbách voči takejto moci,” povedal poslanec za SaS.

    Najbližšie parlamentné voľby budú podľa Klusa kľúčové. “Už teraz bojujú o holú slobodu. Títo ľudia vedeli, že pokiaľ by v roku 2016 Robert Fico a Robert Kaliňák neboli premiérom a ministrom vnútra, tak by pravdepodobne zle dopadli už vtedy. Takže 2020 je pre nás kľúčový rok a pri troche šťastia možno ešte skôr,” reagoval Klus na medializované informácie, že Marian Kočner mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a mal mať obavy o budúcnosť strany.

    SaS zároveň tvrdí, že prepisy komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Bödörom zvyšujú dôvod na preverenie bezpečnostnej previerky spoločnosti SBS Bonul zo strany Národného bezpečnostného úradu (NBÚ). Komunikáciu považujú za dôkaz, že štát riadi mafia.

    Podľa medializovaných informácií mal Marian Kočner komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov.

    Marian Kočner mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o budúcnosť strany obavy. Denník sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom Kočnerom. 

    Informuje tiež, že Marian Kočner mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina), a exprezidenta Andreja Kisku. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

    Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian Kočner a niekdajší riaditeľ televízie Pavol Rusko.

    Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

     

    - Reklama -