Kiskovi ľudia podľa Matoviča verbovali poslancov hnutia OĽaNO

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (vľavo) a líder strany OĽaNO Igor Matovič (Autor: TASR/df)
    V rozhovore pre portál Postoj Matovič zopakoval svoje vyjadrenie spred niekoľkých dní, ktoré poskytol aj Parlamentným Listom a ďalším médiám. Uviedol, že hnutie OĽaNO vyčkáva so zverejnením svojho prezidentského kandidáta do chvíle, kým sa vyjadria strany Smer-SD a SNS. 
     
    Matovič dodal, že o ňom samotnom ako kandidátovi na prezidenta sa v hnutí, ktorému predsedá, nehovorí. O vznikajúcej strane či hnutí, ktoré pôjde do parlamentných volieb pod vedením Andreja Kisku, Matovič uviedol, že by mu neprekážalo, keby niektorí voliči išli ku Kiskovej strane, ale bol by vraj radšej, keby kiskovci oslovili tých ľudí, ktorí voliť nechodia a zvýšili by tak volebnú účasť. 
     
    Viac už predsedovi OĽaNO prekáža spôsob, akým začali Kiskovi ľudia zháňať členov nového politického zoskupenia. 
     
    „Medzi ich prvé kroky patrilo, že začali oslovovať ľudí v našom hnutí. To nie sú férové kroky, nevidím v tom celkom čistý úmysel. Keď má niekto naozaj čistý úmysel, nepôjde predsa v prvom rade oslabovať ostatnú opozíciu, povyťahovať si z nej čerešničky a postaviť si na tom svoj úspech,“ uviedol Matovič. 
     
    Konkrétne mená, koho kiskovci oslovili, Matovič neuviedol. Povedal len toľko, že členov OĽaNO neoslovoval priamo Andrej Kiska, ale údajne členovia jeho prípravného tímu. „Medzičasom som sa s prezidentom stretol, rozprávali sme sa aj na túto tému, neskôr som čítal v médiách stanovisko, že novú stranu nechcú postaviť na prebehlíkoch z iných strán,“ dodáva Matovič. 
     
    Celý rozhovor nájdete TU.
     
    - Reklama -