Kiskovej novej strany sa vraj nemusí báť opozícia ani koalícia. Galko súhlasí

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Ak by prezident založil vlastnú stranu, šiel by podľa Blaška proti tomu, čo oznámil spolu s informáciou, že nebude opätovne kandidovať na funkciu prezidenta. Vtedy totiž tvrdil, že sa chce viac venovať rodine, a to by na čele novej strany a s ambíciami na post premiéra nemohol. 
     
    Jediným riešením by podľa šéfeditora HN bolo vytvorenie akejsi „pozlátkovej strany“, v ktorej by Kiska hral rolu „spasiteľa Slovenska“, pričom reálnu politiku by za neho robili iní. „To sa bez politických skúseností a možno aj schopností robiť nedá. Trochu to pripomína vládu Ivety Radičovej,“ tvrdí Blaško s tým, že vzniku novej Kiskovej strany sa podľa neho nemusí báť opozícia ani koalícia. 
     
    S tvrdením novinára súhlasí opozičný poslanec Ľubomír Galko (SaS) a na sociálnej sieti nešetrí médiá, čo neprestávajú klásť analytikom a politikom otázky o tom, ktorému politickému subjektu by prípadná Kiskova nová strana odobrala najviac voličských hlasov. 
     
    „Mnohé médiá tu dnes robia nadšené mexické vlny okolo Columbovej ženy. Trocha zdržanlivosti by nezaškodilo – aby to všetko ešte nebolo inak,“ varuje Galko.  
     
    Cieľ SaS v najbližších parlamentných voľbách je podľa podpredsedu strany jasný. „Nech bude tak alebo tak, my ideme nebojácne do toho – s cieľom dať súčasnú korupčnú koalíciu na čele s kriminálnou organizáciou Smer-SD z hrušky nekompromisne dole. A každého potenciálneho partnera s rovnakým cieľom privítame. Len musí byť reálny a nie zhmotnený len v túžbach niektorých novinárov,“ uzatvára Galko
     
    - Reklama -