Kiskova správa bola chirurgicky presná. Prezident podľa Mistríka odhalil hrdzu vládnych, štátnych a straníckych štruktúr

    0
    Robert Mistrík (Autor: TASR)
    V statuse s názvom Nebáť sa hovoriť pravdu do očí píše Mistrík na svojom oficiálnom facebookovom profile o prezidentovej správe o stave republiky v mimoriadne pozitívnom duchu a chváli jeho prístup. 
     
    „Je dobre, že sa pán prezident nebál pred očami členov vlády a poslancov strhnúť paraván moci a odhaliť hrdzu vládnych, štátnych a straníckych štruktúr,“ píše Mistrík. 
     
    Pomenovanie pravdy je podľa nádejného prezidentského kandidáta to, čo môže spoločnosť na Slovensku posunúť vpred. „Len z jej úplného poznania môže jedného dňa vzísť slušnosť a spravodlivosť, po ktorých sme volali na námestiach po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pán prezident nalial politikom čistého vína – a nám ostatným vlial nádej, že jeho slová nakoniec predsa len zarezonujú tam, kde majú,“ píše Mistrík. 
     
    Spoluzakladateľ SaS (ale dnes už bývalý člen strany) ocenil, že Kiska osobitne vyzdvihol problém starnutia populácie a označil ho za najväčšiu výzvu do budúcnosti našej krajiny.
     
    Mistrík v texte chváli aj to, že prezident neustále presadzuje euroatlantickú orientáciu Slovenska a vraj by privítal, keby sa v správe o stave republiky zmienil aj o „zahranično-politických a armádnych zakopnutiach vládnych a parlamentných kruhov“. 
     
    „Správy o stave republiky sa za pôsobenia Andreja Kisku stali štátnickou udalosťou. Pre mňa sú už dnes dôstojnou tradíciou, ktorú je potrebné ďalej pestovať,“ dodáva v reakcii Robert Mistrík. 
     
     
    - Reklama -