Kiska vyhlasoval svoju kampaň za transparentnú, a preto by mal podľa komentátora zverejniť faktúry

    0
    Odstupujúci premiér Robert Fico a prezident SR Andrej Kiska (Autor: TASR)
    V komentári na portáli Aktuality.sk Daniš cituje Fica, ktorý označil správu o financovaní kampane Andreja Kisku za čistú katastrofu.
     
    Daniš však pripomína, že netušíme, čo vlastne je obsahom správy o financovaní Kiskovej kampane, keďže ju videli len členovia povereného parlamentného výboru, ktorý o nej rokoval v pondelok (14. 5.), teda v deň, keď prezidentov hovorca Roman Krpelan informoval, že Kiska spraví v utorok rozhodnutie o svojom ďalšom politickom osude.                                                                                                                                                 
    Od súšasného prezidenta sa podľa komentátora očakávalo oznámenie, že už nebude kandidovať, ale: Ostane otvorený prípadným politickým výzvam. A hlavne: ostane súčasťou verejného života, resp. podporí strany, ktoré sú mu blízke (pravdepodobne progresívcov, Beblavého, možno Maďariča).
     
    Daniš píše, že Ficov útok vyzeral dosť trápne, pretože pre väčšinu ľudí je expremiér nedôveryhodný, zatiaľ čo cieľom jeho útoku bol Kiska, ktorý je zatiaľ stále najobľúbenejším politikom na Slovensku. Horšie by vyzeral už len obraz, kde by na Kisku útočil Bašternák,“ píše nadnesene komentátor. 
     
    Za najväčší problém prezidenta Kisku považuje Daniš v tejto chvíli fakt, že existujú informácie z minulého roka, podľa ktorých Kiskova firma KTAG krátila daň z príjmu aj DPH vo výške 180-tisíc eur v roku 2014, ale suma mohla byť údajne vyššia. To však nie je jasné, pretože Kiska odmietol zverejniť faktúry z rokov 2013 a 2014.  
     
    Už vlani na jeseň mal Kiska podľa Daniša vyložiť karty na stôl a zverejniť aspoň tie faktúry KTAG, ktoré sa týkali jeho kampane, pretože voľby prezidenta vyhral pred štyrmi rokmi aj na tom, že vyhlasoval, aká transparentná je jeho kampaň, a tvrdil, že nemá čo skrývať. 
     
    Celý komentár nájdete TU
     
     
    - Reklama -