Kiska večeral s rodinou utečencov. Otec učil Kristov jazyk, tu sa zamestnal, deti sú výborní študenti, opísal ich

    0
    Andrej Kiska víta rodinu pozvaných asýrskych kresťanov v Prezidentskom paláci (Autor: Facebook, Andrej Kiska)

    V poradí štvrtý prezident novodobého Slovenska pozval spomenutú päťčlennú rodinu na slávnostnú vianočnú večeru do Prezidentského paláca. „Fadi je miništrant. Vie pekne po slovensky a učí sa koledovať, aby mohol ísť s kamarátmi-koledníkmi po dedine. Majú vraj úžasných susedov. Aj Fadiho otec miništroval v Iraku, stal sa z neho učiteľ aramejčiny, jazyka, ktorým hovoril aj Ježiš Kristus,“ opísal Kiska náboženské pozadie rodiny. 

    „Ocitli sa na Slovensku, sú tu už dva roky a našli si tu druhý domov v dedinke pri Nitre. Otec sa zamestnal ako stolár, teraz hľadá prácu v automobilke. Z detí sú výborní študenti,“ úvadza na svojom facebookovom účte slovenský prezident.

    Hoci ušli pred vojnou a utrpením, životná situácia tejto rodiny rozhodne nie je ideálna.

    „Celá päťčlenná rodinka sa tiesni v jednej izbe aj s bicyklami,“ spomína tiež v statuse Kiska.

    Na druhej strane, stále prevládajú pozitíva, pričom aj samotní utečenci sa k neľahkému osudu postavili čelom. Navyše s domácou komunitou vychádzajú asýrski kresťania vynikajúco.

    „So susedmi majú po úvodnej nedôvere fantastické vzťahy. Potvrdili mi, že na Slovensku žijú ľudia s dobrým srdcom,“ spomína ešte prezident ďalej v predmetnom texte, pod ktorý ´zavesil´ poltucet záberov zo spomenutej večere.

    - Reklama -