Kiska rozdal svoj plat rodinám v núdzi

    0
    Andrej Kiska (Autor: Facebook/Andrej Kiska)
    Prezident pomohol matke šiestich detí, z ktorých dve najstaršie sú choré a vyžadujú si celodennú starostlivosť. Časť platu išla aj vdove s dvomi deťmi, z ktorých mladšie má vážne neurologické ochorenie. “Vdova nemá nárok na dôchodok po zosnulom partnerovi, keďže neboli zosobášení a rodine narastá dlh,” uviedla kancelária prezidenta.
     
    Vo finančnej tiesni sa ocitli aj dvaja dôchodcovia, z ktorých jeden sa stará o svojich troch vnukov a druhý o jedno vnúča, pričom sám je ťažko chorý. Peniaze išli aj rodine, v ktorej matka je nepočujúca a nedávno prišli nešťastnou náhodou o bývanie.
     
    Adresátom bola aj rodina, v ktorej jedno z detí aj otec majú vážne zdravotné problémy. Zvyšnú časť platu poslal prezident štyrom rodinám s deťmi, v ktorých jeden z rodičov trpí onkologickým ochorením.
     
    Prezident vybral adresátov pomoci na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi – Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR. Robí tak každý mesiac.
     
    - Reklama -