Kiska reaguje na ´búrku´ v Smere

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Pnutie v najväčšej vládnej strane Smer-SD je obrovské, prezident Andrej Kiska ho však komentovať nebude. Pre TASR to povedal prezident počas stredajšej rozlúčkovej návštevy v Trenčíne.

    „Je to vec ich interných procesov. Vidieť, že to pnutie tam je obrovské, vidieť, že vnútri tejto strany si jej členovia uvedomujú, že aj táto strana potrebuje zásadnú reformu. Ale sú to ich interné záležitosti a záleží len na nich, len na členoch strany, ako si túto stranu predstavujú,“ doplnil Kiska.

    Ako sme informovali včera (28.5)  členovia najsilnejšej vládnej strany chcú v Smere zmeny. Nie všetci, iba niektorí na východe Slovenska. Predsedníctvu strany poslali niektoré jej tamojšie organizácie výzvu, v ktorej žiadajú, aby zo straníckych funkcií odstúpili tí najvyšší: predseda Robert Fico a podpredseda Robert Kaliňák. Strane sa zmenšuje členská základňa, počet voličov a vedenie so svojimi štruktúrami nekomunikuje – aj to sú konkrétne výhrady, ktoré ich výzva, obsahuje.

    Dnes sedem krajských predsedov Smeru-SD v reakcii na situáciu vyhlásilo, že strana je jednotná a že budú o jej budúcnosti rozhodovať na riadnom sneme. Iniciátori výzvy žiadajú mimoriadny snem. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) pripúšťa v súvislosti so situáciou v Smere-SD svoj odchod.

    - Reklama -