Kiska poskytuje jeden rozhovor za druhým: Vždy budem akceptovať rozhodnutie súdu. No o mafiánskom štáte mám plne pravdu, tvrdí

    0
    Prezident Andrej Kiska v Národnej rade SR (Autor: SITA)

    Súčasné medializované problémy Kisku otvárajú priestor pre viacero názorových prúdov, neraz aj z radov prezidentových politických sokov, a aj preto sa Kiska snaží objasňovať dané nepríjemné záležitosti. Čerstvou správou je napr. to, že v kauze okolo pôdy pod Tatrami kúpil pozemky vo Veľkom Slavkove v tom čase ambiciózny podnikateľ Kiska od strojára Júliusa Sirockého.

    To, že pozemkov sa dožaduje popradský zubár Ján Franc, sa verejnosť dozvedela už pred pár desiatkami hodín. V každom prípade, ako uviedol šéf prezidentského úradu, pokiaľ súd rozhodne akokoľvek, bude musieť konať v súlade s rozsudkom.

    „Vždy budem akceptovať rozhodnutie súdu,“ povedal o. i. vo štvrtkovom rozhovore pre printovú verziu Nového Času Kiska.

    Na otázku k predchádzajúcej kauze o financovaní svojej volebnej kampane prezident prezradil, že „sa vykonáva kontrola daní za rok 2013 a ministerstvo financií žiadne pochybenie nenašlo. Všetko bolo v poriadku“. 

    Na koniec sa najmladší prezident v novodobej histórii Slovenska vrátil aj k pomenovaniu „mafiánsky štát“. Na otázku redaktora, či už toto pomenovanie nie je „cez čiaru“, zaujal odmietavé stanovisko.

    „Práveže to potvrdzuje. A nechcem sa už k tomu vracať. Práveže, čo sa potom ukázalo, ako kto o tom bol informovaný a možno osobne zaangažovaný, že mám plne pravdu,“ dodal rezolútne Kiska.

    - Reklama -