Kiska opäť úmyselne klame, reaguje ostro Matovič

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (vľavo) a líder strany OĽaNO Igor Matovič (Autor: TASR/df)

    Strany sľubujú, že ak budú po nasledujúcich parlamentných voľbách vo vládnej koalícii, stane sa najvyššou prioritou vlády, aby bezpečnostné zložky štátu mohli konať slobodne.

    “Garantujeme, že polícia nebude nikdy konať v prospech osôb podozrivých zo závažných trestných činov a zneužívať svoje postavenie voči občanov, novinárom a politikom,” zhodli sa vo vyhlásení.

    Líder PS Michal Truban povedal, že chcú ľuďom ukázať odhodlanie bojovať o ich dôveru a priniesť zmenu.

    “Zároveň je to náš sľub, že keď nám túto dôveru dajú a podarí sa nám vymeniť Kočnerovu generáciu politikov, budeme robiť všetko pre to, aby sme to vyčistili a zničili všetky väzby medzi starými oligarchami a starými politikmi a prokuratúrou, políciou a justíciou,” uviedol.

    Predseda Spolu Miroslav Beblavý skonštatoval, že posledné roky na Slovensku vládne systém, v ktorom si “naši” ľudia dokážu nielen vybaviť všetko, ale aj beztrestne páchať najhoršie zločiny.

    “Toto musíme zmeniť,” vyhlásil s tým, že je potrebné hĺbkovo zmeniť systém v súdnictve, prokuratúre, polícii i to, ako fungujú štátne zásahy do ekonomiky.

    “Chcem požiadať vyšetrovateľov, prokurátorov, sudcov a všetkých, ktorí vyšetrujú v súčasnosti zločiny, aby sa nebáli. Máte podporu celej spoločnosti, aby ste očistili Slovensko. Do parlamentných volieb je to na vašich pleciach,” povedal Beblavý.

    Predseda KDH Alojz Hlina je rád, že sa zjavuje alternatíva. Bude však podľa neho veľmi silno atakovaná.

    Bývalý prezident SR a líder vznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska skonštatoval, že sa na Slovensku prejavuje prepojenie vládnej moci s kriminálnikmi, oligarchami.

    “Tento pocit je strašný a po uniknutých informáciách si myslím, že každý jeden človek si vytvára názor, aký je tento štát,” povedal Kiska.

    Truban tvrdí, že sú otvorení na spoluprácu aj s ďalšími stranami, napríklad aj so SaS. “Každá strana, aj SaS má svoj snem. Uvidíme, ako dopadne a podľa toho sa budeme baviť ďalej,” spresnil.

    Na otázku, či im neprekážajú stretnutia Richarda Sulíka s obvineným podnikateľom Marianom Kočnerom v minulosti, skonštatoval, že SaS nepokladajú za “Kočnerovu generáciu politikov” a za stretnutia s podnikateľom si musí Sulík zodpovedať sám.

    Kiska je presvedčený, že Za ľudí vstúpi do parlamentu ako silná strana, volá však po spolupráci strán. “Som presvedčený, že tu s nami mali stáť aj SaS a OĽaNO,” povedal s tým, že lídrov týchto strán kontaktoval, avšak bez ich odpovede.

    Richard Sulík (SaS) pre TASR uviedol, že návrh zmluvy od Kisku dostal len predvčerom podvečer.

    “O piatkovej tlačovej besede sa nezmienil, a keďže v týchto dňoch cestujem po Slovensku, plánoval som sa tomu venovať až v piatok. Samozrejme, ak by som vedel o tom, že zmluva sa ide verejne prezentovať už v piatok ráno, bol by som sa zúčastnil,” skonštatoval Sulík.

    Igor Matovič (OĽaNO) reagoval na Kiskove slová na sociálnej sieti s tým, že Kiska klamal. 

    “Kiska mi poslal dve SMS-ky, či nemám chuť a čas na kávu s ním v pondelok, či vo štvrtok. Prvú 5. júla a druhú 8. júla. Neodpovedal som mu na ne hneď, lebo som chuť nemal. Keď sa neskôr v médiách sťažoval, tak som mu aj ja cez médiá poslal odpoveď. Nemám totiž rád ľudí, ktorí mi do očí klamú o tom, ako veľmi chcú spolupracovať a poza chrbát robia presný opak,” tvrdí Matovič.

    Kiska podľa jeho slov dobre vedel, že mu dve SMS-ky posielal pred 39, respektíve 42 dňami.

    “Logicky nemohol s dobrým úmyslom teraz tvrdiť, že mi poslal SMS-ky s úmyslom dať spoločné vyjadrenie ku Kočnerovej Threeme, ktorá je vonku dva dni,” uviedol líder OĽaNO.

    Kiska podľa Matoviča klamal, aby úmyselne vytvoril lepší obraz o sebe a jeho strane Za ľudí a úmyselne horší o Matovičovi a OĽaNO.

    Matovič sa zamýšľa aj nad možnosťou, že Kiska už 42 dní, respektíve 39 dní vopred vedel, čo bude predmetom piatkovej 'tlačovky'.

    “To by ale musel byť vopred dohodnutý s médiami, že sa Kočnerova komunikácia zverejní práve teraz. Keďže nechcem konšpirovať, reálna možnosť je len, že Kiska, bohužiaľ, opäť úmyselne klamal. A mne je to opäť ľúto,” napísal Matovič na sociálnej sieti.

    - Reklama -