Kiska odmietol ponuku Štefunka a Beblavého. V jeho novej strane sa môžu objaviť títo ľudia…

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Andrej Kiska dostal ponuku od strán Spolu a Progrersívne Slovensko, aby bol  lídrom ich predvolebnej koalície do parlamentných volieb, podľa Miroslava Beblavého to však odmietol. Namiesto toho prichádza s projektom novej strany. „O pár mesiacov sa končí moje pôsobenie vo funkcii prezidenta. Ale neodchádzam. Ako som sľúbil, spravím všetko, čo je v mojich silách, aby nová vláda bola slušná a spravodlivá. Aby sa do nej dostali schopní a poctiví ľudia,“ napísal 16. marca na svojom Facebooku.
     
     
    Podľa SME ponuku dostal aj ekonóm Tomáš Meravý, bývalý poradca Ivana Mikloša, v súčasnosti pôsobiaci v mimovládnej organizácii Globsec. Medzi ďalšími potenciálnymi členmi je aj Juraj Šeliga, zakladateľ iniciatívy Za slušné Slovensko. „Je to v rovine kaviarenských debát a žiadnu konkrétnu ponuku som zatiaľ nedostal,” uviedol k tomu Šeliga. 
     
    O rokovaniach s Kiskom hovorila aj Iveta Radičová, nič konkrétne však nepovedala. Podľa SME sa hovorí aj o Veronike Remišovej z OĽaNO, tá však vylučuje, že by sa s ním o tejto možnosti rozprávala. „Ani neviem, akú podobu bude strana mať, aká je vízia strany,” tvrdí.
     
    Viac sa dočítate TU
     
    V posledných mesiacoch má Kiska problémy pre daňové nezrovnalosti jeho firmy KTAG, jeho meno dávajú do súvisu aj s pozemkovou mafiou v podtatranskom regióne. Polícia začala stíhanie pre neoprávnenú vratku DPH 155 633 eur, ktorú si KTAG vypýtala od štátu. KTAG platila Kiskovi prezidentskú kampaň a sumu si potom dala do nákladov. NAKA obvinila konateľa firmy Eduarda Kučkovského.
     
     
     
     
     
     
    - Reklama -