Kiska na Pohode: Treba prevziať moc. Musíme zmeniť politickú mapu Slovenska

    0
    Prezident Andrej Kiska (uprostred) si podáva ruky so Zlaticou Kušnírovou (vľavo) a Jozefom Kuciakom, rodičmi zavraždeného novinára a jeho priateľky. (Autor: TASR)

    “Treba prevziať moc, treba do politiky dostať slušných a poctivých ľudí,” vyhlásil podľa potrálu hnonline.sk za silného potlesku zúčastnených súčasný prezident. Dodal, že je podľa neho potrebné vytiahnuť krajinu z morálnej krízy. “Musíme zmeniť politickú mapu Slovenska,” apeloval.

    “Všetko, čo je v mojich silách,” reagoval na otázku, čo robí pre to, aby vyhral parlamentné voľby. Kiska uviedol, že v súčasnosti vedie veľmi veľa rozhovorov s politickými stranami, s ktorými zdieľa hodnoty, aj s ľudmi, o ktorých si myslí, že by mali ísť do politiky.

    Prezident uznal, že po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej istá zmena nastala. “Máme premiéra, ktorý komunikuje lepšie ako ten, ktorý odšiel,” vyhlásil. Zároveň dodal, že príbeh ako keby zostal stále nedopovedaný.

    Sú aj dobrí kandidáti

    “Ak je dôvera ľudí vo vzťahu k mojej osobe, nesmiem ľudí sklamať,” povedal Kiska s dôvetkom, že sa bude snažiť vytiahnuť krajinu z krízy.

    Ako zverejnil portál hnonline.sk, v blížiacich sa prezidentských voľbách sú podľa Kisku dobrí kandidáti. Vymenoval Roberta Mistríka, Zuzanu Čaputovú, Františka Mikloška a spomenul aj Mariána Čaučíka, ktorý kandidatúru zatiaľ neohlásil.

    Pamiatka Jána a Martiny nás bude hnať dopredu

    Kiska sa na festivale stretol aj s rodičmi zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pri tejto príležitosti uverejnil na sociálnej sieti status.

    “Asi nikto z nás, komu nezomrelo dieťa, si nevie predstaviť, akou tragédiou prechádzajú rodičia. Asi nikto z nás si nevie predstaviť, že by jeho dieťa bolo surovo zavraždené. Ale všetci si vieme sľúbiť, že to tak nenecháme. Že pamiatka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nám nedá spať a bude nás hnať dopredu,” komentoval prezident na Facebooku.

    Dodal, že obdivuje rodičov Jána a Martiny, že sa dokážu napriek obrovskej bolesti postaviť pred tisíce ľudí a hovoriť o zle, ktoré zažili. “Je to niečo, čo sa nedá opísať slovami,” napísal Kiska.

     

    Spracoval: im

    - Reklama -