Kiska mal dnes vypovedať v kauze Veľký Slavkov. Pred sudcu sa nakoniec nepostaví

    0
    Ústavným činiteľom, ktorý má byť zapletený v kauze Veľký Slavkov je zrejme skutočne prezident Andrej Kiska (Autor: df, TASR,)

    Prezident Andrej Kiska sa sporí o lukratívny pozemok v podtatranskej obci Veľký Slavkov s popradským zubárom Jánom Francom. Dnes mal v tejto veci vypovedať pred sudcom popradského civilného súdu, ktorý rozhoduje o vlastníkovi predmetného pozemku. Z výpovede však zatiaľ nič nebude a očakávaný verdikt tak dnes nepadne.

    Môže za to odročenie pojednávania. Konečný verdikt sa tak dozvieme najskôr o niekoľko týždňov. Dôvodom odkladu je podanie, ktoré Franc doručil súdu iba krátko pred termínom pojednávania. Je potrebné o tomto podaní, ktoré je návrhom, rozhodnúť a zároveň ho doručiť druhej strane sporu s poskytnutím jej primeranej lehoty na vyjadrenie sa k nemu,” zdôvodnila odročenie pre pluska.sk Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

    Franc sa s Kiskom sporí o pozemok s výmerou viac ako 12-tisíc metrov štvorcových. Pôvodne pozemok skutočne patril zubárovi, ktorý ho ešte v roku 1998 dostal darom od svojho otca. Len rok na to mal byť pozemok bez jeho vedomia prepísaný na tretí subjekt. Následne pozemky kúpil súčasný prezident, údajne v reakcii na ponuku v novinách. Franc však o ničom zo spomínaného nevedel a až do roku 2016 bol presvedčený, že pozemky sú stále jeho. Keď zistil, aká je situácia, obrátil sa na políciu a podal vo veci trestné oznámenie, ktorého výsledkom je aktuálny súd s Kiskom.

    - Reklama -