Kiska dostal pracovnú ponuku v Afrike. Obávam sa, že toto ja nedám, reagoval prezident

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Kiska svoju novú „pracovnú ponuku“ zverejnil v plnom znení a dodal, že prišla od jeho kamarátov z organizácie Magna. Tá ponúkla prezidentovi po odchode z funkcie oveľa menej, ako by sa dalo čakať. 
     
    „Ak by ste sa chceli naďalej realizovať v prospešných veciach, môžete odísť do Konga s Magnou zachraňovať životy detí. Nemôžeme vám ponúknuť výsady Prezidentského paláca, pretože nemáme vodu, elektrinu a ani ochranku, ktorá by sa tu zišla pri prestrelkách. Môžeme vám ale ponúknuť dobrý pocit z práce, ktorá dáva zmysel,“ píše zakladateľ organizácie Martin Bandžák v liste prezidentovi. 
     
    Po odchode z Prezidentského paláca má však Kiska podľa vlastných vyjadrení skôr politické ambície a pracovnú ponuku, ktorá zrejme nebola myslená tak úplne vážne, zdvorilo odmietol. Pochválil ľudí z humanitárnej organizácie Magna a dodal, že ich prácu si nesmierne váži, pretože pomáhajú v krajinách postihnutých rôznymi katastrofami.  
     
    „Oslovili ma s pracovnou ponukou do Konga, ale obávam sa, že toto ja nedám. Ale môžem pomôcť inak a vďaka tomu budú môcť naďalej liečiť a zachraňovať deti v krízových oblastiach,“ napísal Kiska na svojom oficiálnom facebookovom profile. 
     
     
    - Reklama -