Kiska by tretinu vysokých škôl na Slovensku zatvoril. Pre ich slabú kvalitu

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    „Vyberte si ťažkú školu. Existujú na Slovensku vysoké školy, kde vás zoberú okamžite. Budete veľmi ľahko študovať, budete mať úžasných pár rokov života, nikto od vás pomaly nič poriadne nebude chcieť. Keď ale takú vysokú školu skončíte a budete chcieť nastúpiť do práce, zrazu vás nikto nebude chcieť,“ upozornil prezident.

    Ako konkrétny príklad uviedol výber zamestnancov počas svojej podnikateľskej praxe.

    „Bol som roky podnikateľom v Poprade, zamestnávali sme viac ako 500 ľudí. Vždy, keď na ktorúkoľvek voľnú pozíciu prišlo 20, 30, 50 žiadostí, prvé, čo som si pozrel, na akú vysokú školu ten človek chodil. Bez toho, aby som čítal, čo je tam ďalej, z niektorých vysokých škôl tieto žiadosti šli rovno do koša,“ dodal Kiska.

    Po štúdiu na kvalitnej univerzite podľa neho mladí ľudia uvidia obrovský rozdiel, ktorý sa prejaví nielen v tom, čo budú vedieť, ale i v tom, aké budú mať príjmy a kde ich budú chcieť. Nemajú sa báť ísť študovať aj do zahraničia, ale prosí ich, aby sa potom vrátili.

    „Slovensko je nádherná krajina, ale potrebujeme tu špičkových mladých ľudí, aby nám z neho pomohli budovať modernú krajinu,“ zakončil prezident.

    - Reklama -