Kiska balansujúci nad priepasťou. Prečo o sudcoch rozhodne až po voľbách?

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

    „Vo štvrtok si udrel pán prezident, a hoci rana mohla smerovať pod pás – autor nevie –, súpera istotne zabolela,“ píše v komentári pre denník Sme Peter Schutz. Podľa komentátora sa slovenský prezident s problémami vysporiadava ako povrazolezec a balansuje nad priepasťou. „Nie je nadržiavaním hlave štátu, ak povieme, že v otázke vymenovania/nevymenovania ústavných sudcov je právna rovina kauzy len balastom. Isteže sa má prezident starať o riadny chod ústavných orgánov, čomu zrejme protirečí rozhodnutie nevymenovať sudcov ani zo staršej, ani novšej voľby parlamentu,“ píše Schutz. Kiskovo chovanie môže byť viacplánové a môže sa ním vyhraniť proti vládnej strane.

    „Ak však Kiska manévruje, takpovediac ako povrazolezec, na jednej nohe na hrane ústavy, tak len a len preto, lebo Smer sa chce zabetónovať v Košiciach na dlhé roky ešte aj po tom, čo Fico a skvelý kolektív, ktorý ho dnes obklopuje, si budú dávno na odpočinku užívať rentu,“ píše.

    Schutz sa vyjadril, že prezident zrejme nechce, aby sa v Košiciach „usalašili“ ľudia, ktorí k súdnictvu ani „nepričuchli“. 

    - Reklama -