Kiska: Polícia vyšetruje ten istý prípad tretíkrát, vyvoláva to otázky

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Prezident Andrej Kiska síce priznal, že polícia si musí robiť svoju prácu, no napriek tomu v ňom vyšetrovanie viaceré otázky. „Polícia celý prípad už dvakrát vyšetrovala. A dvakrát vyšetrovanie uzavrela s tým, že nedošlo k porušeniu zákona,“ uviedol v statuse na sociálnej sieti. Poukázal na to, že prvýkrát prípad vyšetroval ešte v roku 2015 major Mižanin z krajského pracoviska NAKA v Prešove. Následne sa prípadu venovala vyšetrovateľka Kováčová z NAKY, ktorá prípad zastavila a uzavrela s tým, že trestný čin sa nestal.

    „Vypočuli pritom množstvo ľudí, prezreli tisíce strán účtovníctva. Všetky daňové kontroly sú riadne ukončené. Ministerstvo financií už v roku 2014 uzavrelo kontrolu mojej volebnej kampane s tým, že nenašlo žiadne pochybenia,“ vysvetlil.

    V súčasnosti sa začalo tretie vyšetrovanie financovania kampane, počas ktorého vo štvrtok 7. Novembra NAKA zaistila niekoľko počítačov, účtovníctvo. Súčasné vyšetrovanie podľa prezidenta vedie vyšetrovateľ Hrušovský a konštatuje, že všetko budú znovu preverovať. „Ten istý prípad, tie isté dokumenty, ktoré už všetci kontrolovali,“ dodal.

    O zásahu NAKA informoval týždenník Plus 7 dní. Akcia podľa neho súvisí s daňovým priznaním obchodnej spoločnosti, ktorá si mala neoprávnene uplatniť nadmerný odpočet DPH za mesiace apríl 2014, jún a november 2013. Polícia začala trestné stíhanie vo veci v januári. Týždenník poukazuje aj na fakt, že v čase, keď polícia zasahovala vo firma KTAG, poslal súd za mreže podnikateľa Ladislava B. Ten sa však voči rozsudku odvolal.

    Autor: TASR/PH

    - Reklama -