Kiska: Niektorí politici hádžu všetko zlé na Brusel. Nebojme sa povedať: Európa sme my

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Slovenský prezident Andrej Kiska diskutoval s prezidentom Nemecka Frankom-Walterom Steinmeierom a prezidentom Rakúska Alexandrom Van der Bellenom o budúcnosti Európskej únie a o výzvach, ktoré nás čakajú. Kiska na túto tému vystúpil aj na pôde univerzity.

    „Diskutovali sme so stovkami študentov a odborníkov na Ekonomickej univerzite o náraste populizmu a národného egoizmu. Niektorí politici totiž hádžu všetko zlé na Brusel a sami si privlastňujú úspechy druhých. Problémy môžeme riešiť len spoločne. Musíme spolupracovať. Žiadna ani tá najväčšia alebo najsilnejšia krajina nedokáže sama riešiť najvážnejšie výzvy, ako sú klimatické zmeny, migrácia, terorizmus alebo hospodársky rast,“ myslí si prezident.

    Z toho dôvodu potrebujeme podľa Kisku silných obhajcov európskej spolupráce. „Najmä medzi mladými ľuďmi, pretože oni sú budúcnosťou našich krajín. Milujeme Slovensko, ale nebojme sa povedať aj: Európa sme my. Podporu a priateľstvo som vždy našiel aj v bývalom rakúskom prezidentovi Heinzovi Fischerovi. Som rád, že som mu mohol včera vo Viedni zablahoželať k okrúhlym 80. narodeninám,“ dodal.

    - Reklama -