Kiska: Gašpar premeškal všetky ako-tak dôstojné príležitosti odísť

    0
    Prezident SR Andrej Kiska prijal členov strany Most-Híd v Prezidentskom paláci v pondelok 12. marca 2018 (Autor: TASR)

    “Privítal som, že premiér sa rozhodol začať robiť poriadky v rezorte vnútra osobne. Avizovaný odchod policajného prezidenta Gašpara ku koncu mája považujem za nevyhnutnú podmienku, aby sa vláda Petra Pellegriniho mohla pokúsiť upokojiť situáciu v spoločnosti,” napísal na sociálnej sieti prezident. Gašpar podľa Kisku premeškal všetky “ako-tak dôstojné príležitosti odísť”.

    Hlava štátu zdôrazňuje dôležitosť výberu osoby nového ministra vnútra. “Od ráznosti krokov v rezorte vnútra, od schopnosti presadiť do vedenia polície dôveryhodných ľudí závisí dôveryhodnosť celej vlády,” vysvetlil. Nový minister musí podľa Kisku posilniť garancie nezávislosti a nestrannosti vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, aj množstva nevyriešených káuz.

    “Mesiac po menovaní vlády je už naozaj najvyšší čas prevziať zodpovednosť, pohnúť sa ďalej a riešiť nakopené problémy. Ľudia očakávajú jasné signály, že politici ich nespokojnosť, rozhorčenie a príčiny nedôvery v štát pochopili,” uzavrel prezident.

    Policajný prezident Tibor Gašpar skončí vo funkcii k 31. máju. Oznámil to Pellegrini, ktorý je po odchode Tomáša Druckera poverený dočasným vedením ministerstva vnútra. Na odchode sa s Gašparom dohodli v záujme upokojenia situácie.

    - Reklama -