Keď umiernený moslim povie svoj názor… Austrálskeho imáma bil jeho oponent topánkou priamo v štúdiu

    0
    Na zábere vidno, ako sa moderátor (vpravo) snaží dostať medzi útočiaceho al-Wahsha a brániaceho sa Rashida (Autor: Reprofoto, Youtube)

    Svojimi názormi je tŕňom v oku mnohých umiernených moslimov. Povôdom Egypťan Mustafa Rashid, ktorý žije od februára roku 2013 v Sydney, rád provokuje a dotýka sa pre islam poriadne nepríjemných a kontroverzných tém.

    Jednoducho, o poriadny rozruch nie je uňho prakticky nikdy núdza. Tentoraz však na svoju prílišnú otvorenosť doplatil.

    Aj alkohol

    Rashid, ktorý okrem iného zastáva aj názor, že moslim môže piť alkohol, no nesmie byť opitý, sa stal totiž obeťou hnevu tradičnejšieho moslima, ktorý bol jeho súperom v televíznej diskusnej relácii.

    Egyptský právnik Nabih al-Wahsh patrí medzi „mainstreamových“ zástancov islamských hodnôt, pričom Rashidove názory ho vytočili do nepríčetnosti.

    A to až tak, že al-Wahsh si vyzul topánku a pokúsil sa ňou oproti sediaceho imáma zmlátiť. Celý incident trval niekoľko sekúnd, kým nezasiahli niekoľkí členovia štábu relácie.

    Spomínaný incident. Zdroj: YouTube

    Al-Wahsha rozčúlila téma zahaľovania moslimských žien na verejnosti, respektíve Rashidove provokatívne komentáre na túto tému.

    Ako uviedol pre portál Breitbart.com moderátor relácie Mohammed al-Ghaiti, ktorý sa snažil oboch ´kohútov´ od seba okamžite oddeliť: „Bola to normálna bitka v strede štúdia. Nikdy by som nepredpokladal, že niečo také sa udeje vo vysielaní.“

    - Reklama -