Keď ľudia konečne vyhádžu z parlamentu všetkých zlodejov, čo tomuto národu škodia… Matka zavraždeného Róberta Remiáša prehovorila

    0
    Budova Národnej rady Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    V utorok sa našiel dostatok poslancov v národnej rade, ktorí podporili iniciatívu opozičného poslanca z OĽaNO-NOVA Jána Budaja, ktorý chce zrušiť amnestie bývalého predsedu vlády Vladimíra Mečiara. Budajov návrh sa dostal do druhého čítania, na jeho definitívne schválenie však bude potrebných minimálne 90 hlasov. Opozícii deklarácia nestačí. Trvá na zrušení amnestií, čo by podľa poslancov umožnilo súdiť aktérov zavlečenia Michala Kováča mladšieho do Rakúska. Z tohto skutku bolo podozrievané vtedajšie vedenie SIS na čele s Ivanom Lexom. S prípadom súvisí aj vražda Róberta Remiáša. Viac sme o tom písali TU.

    Predseda parlamentu Andrej Danko si o únose Kováča a Remiášovej vražde myslí, že sú škvrnou na slovenskej demokracii. O amnestiách aj napriek tomu tvrdí, že ich parlament zrušiť nemôže. Advokát Michala Kováča ml. Ján Havlát oponuje. „Považujem to za možné, keď sa na tom zhodne ústavná väčšina poslancov,“ tvrdí. Včera návrh prešiel do druhého čítania.

    Spravodajský portál Nový Čas priniesol aj vyjadrenie matky zosnulého Róberta Remiáša Anny Remiášovej, ktorá neprestala dúfať v spravodlivosť. „Keď ľudia konečne prídu k rozumu a vyhádžu z parlamentu všetkých zlodejov a tých, čo tomuto národu škodia, vtedy je šanca, že sa niečo zmení,“ tvrdí.

    - Reklama -