Keď RegioJet odíde z trasy do Košíc, národný prepravca je pripravený nahradiť zrušené vlaky

    0
    Bratislavská Hlavná stanica (Autor: SITA)

    “Dnes sa intenzívne pripravujeme na potenciálnu zmenu grafikonu,” avizoval generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

    Dopravca si je podľa jeho slov vedomý, že cestujúci z miest, ktoré dnešné IC vlaky ZSSK neobsluhujú, majú obavy o kvalitu cestovania. “Preto prioritne riešime nové, nedotované spojenia tak, aby dnešná obslužnosť jednotlivých staníc zostala zachovaná,” prisľúbil člen predstavenstva ZSSK Karol Martinček.

    ZSSK zatiaľ nemá k dispozícii oficiálne potvrdenie o ukončení prevádzky vlakov súkromným dopravcom na linke Bratislava – Žilina – Košice. RegioJetom prevádzkované časy v grafikone ŽSR ešte nie sú zrušené.

    “Už v minulosti totiž zaznelo na túto tému množstvo vyhlásení, preto s konkrétnymi informáciami a rozhodnutiami o nových spojoch, obehoch súprav či dopravnej ceste bude ZSSK čakať až do oficiálneho potvrdenia odchodu spoločnosti RegioJet z danej trate,” dodal hovorca firmy Tomáš Kováč.

    Svoje rozhodnutie prestať prevádzkovať vlaky na trase Bratislava – Košice oznámil RegioJet v utorok 3. januára. Z trate chce dopravca odísť od 31. januára 2017. Ako dôvod svojho rozhodnutia uviedol opätovné zavedenie IC vlakov na túto trať.

    Súčasne s cestovným zadarmo v dotovaných rýchlikoch totiž nie je podľa dopravcu na trhu dostatok platiacich cestujúcich na to, aby sa vedeli komerčne nedotované vlaky vo vnútroštátnej doprave na Slovensku uživiť.

    - Reklama -