Kažimír odpovedá na výzvu SaS: FIco ma o ceste na Kubu informoval

    0
    Peter Kažimír (Autor: TASR)

    Fico má podľa jej slov o týchto investíciách informácie, keďže ako predseda vlády bol pri rokovaniach o nich. “Minister financií nedisponuje bližšími informáciami o programe ani o výsledkoch cesty poslancov na Kube,” dodala Gogová.

    Reagovala tak na utorkovú výzvu opozičnej strany SaS, ktorá žiadala ministra financií, aby verejnosti objasnil, konkrétne s akým mandátom šli poslanci Národnej rady SR za Smer-SD Robert Fico a Ľuboš Blaha na obchodné rokovania s kubánskymi predstaviteľmi.

    Podľa liberálov poslanci Národnej rady SR nechodia rokovať do zahraničia za ministerstvo financií, ministerstvo hospodárstva a ani slovenskú Eximbanku, považujú preto angažmán poslancov Fica a Blahu za atypické, a teda podozrivé. “Vysvetlenie ministra financií Kažimíra je teda mimoriadne dôležité, aby sa potvrdil účel cesty vo verejnom záujme, a nie napríklad snahy o pranie špinavých peňazí alebo iné nekalé konanie, nehodné poslanca Národnej rady SR,” uviedla SaS. 

    Fico podľa SaS návštevu Kuby vysvetlil obchodnými rokovaniami, ktoré podľa neho majú viesť k efektívnejšiemu modelu financovania slovenských projektov zo strany slovenskej Eximbanky. Poslanec podľa liberálov uviedol, že na takéto rokovanie šiel po dohode s ministrom financií Kažimírom.

    - Reklama -