Kažimír musel skončiť v Smere-SD

    0
    Členovia predsedníctva strany Smer-SD (Autor: TASR)

    Kažimír sa stal guvernérom Národnej banky Slovenska (NBS). Má mať stále miesto na rokovaniach vlády. Potvrdil to šéf kabinetu Peter Pellegrini (Smer-SD). Priznal, že mu Kažimír bude chýbať pre jeho zdravé názory.

    “Samozrejme, bude mi chýbať všade, je to môj dobrý kolega, dobrý priateľ a človek, na ktorého som sa mohol obrátiť tak vo vláde, ako aj v strane, ale aj v predsedníctve strany, lebo má zdravé názory, ktoré sú mi blízke,” zhodnotil premiér s tým, že rozchádzajú sa im len “politické cesty”.

    Novému guvernérovi oficiálne priniesol aj list, v ktorom mu oznámil, že má trvalú stoličku na rokovaniach vlády SR, rovnako ako predsedovia iných orgánov. “Bude na ňom, či sa bude pravidelne alebo v nejakých intervaloch zúčastňovať aj rokovaní vlády SR,” avizoval premiér.

    Nový guvernér NBS Kažimír skonštatoval, že udržiavanie politických kontaktov je normálne. Stretol sa napríklad s novozvolenou prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, prijal aj pozvanie od odchádzajúceho prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý sa lúči s úradom. “Samozrejme, o rozhodovaní v dôležitých záležitostiach NBS bude rozhodovať Banková rada a spolu zabezpečíme nezávislosť rozhodovania tak, ako to stanuje zákon,” dodal Kažimír.

     

    - Reklama -