Kažimír: Mnohí si neuvedomujú, že žijeme na pokraji veľkej zmeny

    0
    Na snímke guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír počas tlačovej konferencie na tému Strednodobá predikcia P2Q-2019, 11. júna 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    „Mnoho ľudí si neuvedomuje, že žijeme na pokraji veľkej zmeny, ktorá sa môže dotýkať z hľadiska sociálneho statusu veľkej časti našej planéty. Z tohto pohľadu udržateľnosť znamená plniť si domáce úlohy aj u nás doma na Slovensku, ale ešte dôležitejšie je mať zásah globálny, a to nielen v Európe, ale naprieč celým svetom. Vec našej periódy sa však nedá vyriešiť len na jednej konferencii,“ skonštatoval Kažimír.

    V tejto súvislosti je podľa neho dôležité dbať na udržateľné financie, aby ľudstvo prežilo aspoň v takej kondícii, v akej je dnes, prípadne ešte lepšej. Európski lídri diskutujú v Tatrách o najnaliehavejších ekonomických otázkach Európy.

    Na samite vystúpi počas troch dní 30 rečníkov, 200 vybraných hostí z 25 krajín, ktorí hovoria o troch kľúčových témach – zelená dohoda pre Európu, udržateľné financie a potenciál rozpočtu Európskej únie.

    „Myslím si, že za tých pár rokov majú Tatra Summit aj ďalšie akcie Globsecu svoj charakter a získavajú meno aj v zahraničí. Som celkom hrdý na to, že som pri tom mohol byť od začiatku a trošku ho tvarovať,“ dodal Kažimír.

    - Reklama -