Kaviarenskí fašisti. Takto sa Chmelár pustil do samozvaných bojovníkov proti extrémizmu

    0
    Politológ, pedagóg, historik a bývalý rektor Akadémie Médií Eduard Chmelár (Autor: SITA)

    Politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vraj posledné mesiace dostáva množstvo otázok na budúcnosť jeho politického hnutia SEN. Priznáva však, že toto nie je práve záležitosťou, ktorej by teraz venoval väčšiu pozornosť. „Poviem vám, čo ma trápi. Trápi ma, že Slovensko zvlčilo. Je úplne v poriadku, že máme rôzne názory, rozdielny vkus a vlastné priority. Ale nemôžeme si za to nadávať spôsobom, akým si to ešte pred pár desiatkami rokov nedovolila ani spodina spoločnosti,“ napísal Chmelár na sociálnej sieti. Podľa analytika ľudsky a morálne upadáme, pričom nás neprofiluje vysoká kultúra, ale banda zlodejov. „Mám z toho veľmi zlý pocit a myslím si, že nám chýba hnutie, ktoré nás spája a zušľachťuje naše spoločné ciele. Nie politické, ale duchovné. Hnutie, ktoré z nás opäť urobí spoločnosť,“ tvrdí.

    „Minulý týždeň dvakrát v Bratislave zbili môjho študenta. Zmlátili ho, dokopali a vybili mu zub iba preto, že je gej. Nikto mu nepomohol a taxikár mu na jeho prosbu o pomoc odsekol, že ho to nezaujíma,“ pokračuje Chmelár s tým, že Slováci sú čoraz viac hysterickí a zoznam nenávidených rozširujú zo Židov, Rómov a Maďarov aj na homosexuálov, moslimov, ateistov, bezdomovcov, migrantov, ale tiež na kresťanov, konzervatívcov, odborárov, ľavičiarov, Rusov či Američanov.

    Ďalej sa Chmelár púšťa do samozvaných bojovníkov proti fašizmu. „Pre mnohých je fašizmus výhovorkou ich zlého svedomia. Nechápu ho ako vypuklé zrkadlo našej vlastnej civilizácie, ktorá zlyhala, ale ako nejaké mýtické zlo, ktoré ich zbavuje viny, na ktoré môžu ukázať prstom a proti ktorému chcú odrazu strašne   ´odvážne´ bojovať,“ myslí si a dodáva, že fašizmus má veľa podôb. „Inú tvár mu dáva Donald Trump a inú Robert Mugabe – ešte neznamená, že to nie je fašizmus. Je preto čudné, keď kotlebovskí vagabundi zužujú tento pojem na nemecký nacizmus a slovenskí ´kaviarenskí fašisti´ iba na prívržencov Tisovho režimu,” konštatuje. Ráznu kritiku pritom vyslovuje aj proti niektorým slovenským politikom. „Ak Peter Osuský považuje zhodenie bômb na Hirošimu a Nagasaki za ´dobrodenie ľudstva´ a obhajuje mučenie väzňov na Guantáname – je to fašistické uvažovanie. Ak František Šebej považuje vojenskú agresiu do Iraku s miliónom mŕtvych za ´dobrú vec´ a problém s Iránom by riešil ´atómovkami´ – je to fašistické uvažovanie,“ píše Chmelár.

    - Reklama -