Kauza zmenky: Kočner s Ruskom sa prvýkrát stretli na súde

    0
    Na snímke uprostred obžalovaný Marian Kočner počas súdneho pojednávania v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. (Autor: TASR)

    Pavol Rusko sa decembrových pojednávacích dní nezúčastnil, rovnako ako niektorých novembrových. Vtedy mali vypovedať znalci, ktorí však neboli vypočutí pre absenciu obžalovaného Pavla Ruska Podpisy na zmenkách sú údajne jeho, čím by ich výpoveď bez jeho prítomnosti bola podľa procesných strán bezpredmetná. Znalci pred senátom ŠTS vypovedať tento rok už nebudú, najskôr sa tak udeje v januári.

    Na začiatku pondelkového pojednávania sa procesné strany dohadovali o tom, či existujú dve rôzne komunikácie z telefónu Mariana Kočnera. Ten uviedol, že exsiskár a bývalý novinár Peter Tóth vo svojej výpovedi tvrdil, že mal k dispozícii dva telefóny obžalovaného. „Tieto dva telefóny v inom spise majú dve rôzne komunikácie,“ tvrdí obžalovaný, ktorý žiada, aby sa prečítali obe. Splnomocnenec Markízy Daniel Lipšic o dvoch rôznych komunikáciách nemá vedomosť.

    Na pondelkovom pojednávacom dni sa budú čítať listiny. Predvolaný nie je žiaden svedok.

    Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

    Marian Kočner čelí obžalobe v prípade vraždy Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

     

     

    - Reklama -