Kauza piešťanského CT-čka pokračuje. Kaliňák podržal vo funkcii kontroverznú riaditeľku napriek protestu prokurátorky

    0
    Mária Domčeková, kontroverzná exriaditeľka nemocnice v Piešťanoch, za ktorej riadenia vznikla kauza predraženého cétečka (Autor: SITA)

    Práve za Domčekovej éry prepukla kauza predraženého CT-čka, ktorá stála miesto ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú a v parlamente podpredsednícku stoličku Renátu Zmajkovičovú. Domčeková ale ako jediná v celej kauze o svoje miesto neprišla.

    Ako informoval denník Sme, ministerstvo vnútra v stredu vyhovelo jej odvolaniu a zrušilo rozhodnutie Okresného úradu v Trnave. Práve ten vydal verdikt, že Domčeková je protiprávne zapísaná ako štatutár nemocnice, pretože ju zvolila za šéfku protiprávne vytvorená správna rada nemocnice v Piešťanoch.
    Rozhodnutie ministerstva ešte nie je právoplatné a po nadobudnutí jeho právoplatnosti  rezort rozhodne aj o proteste prokurátorky, ktorá vo svojom stanovisku poukazovala na priebeh voľby Domčekovej v roku 2012.

    Raperov kontrafakt

    Po parlamentných voľbách chcela správna rada odvolať vtedajšieho riaditeľa nemocnice Roberta Mamrillu, ktorý funkciu vykonával za predchádzajúceho ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Práve ministerstvo zdravotníctva, po voľbách už pod vedením Zuzany Zvolenskej, malo v správnej rade nemocnice jednoduchú väčšinu. Proti trom nominantom ministerstva stáli dvaja nominanti zamestnancov, ktorí odvolanie odmietali.

    A práve zástupca ministerstva v rade Michal Straka alias raper Ego navrhol, aby sa počet členov za rezort zvýšil z troch na štyroch, vďaka čomu už nič nestálo v ceste k odvolaniu Mamrillu. Rezort zdravotníctva v rozpore so štatútom nemocnice nominoval do rady štvrtého člena, riaditeľ padol a za direktorku zvolili práve Máriu Domčekovú, ktorá sa stala aj štatutárkou. Minulý rok Krajský súd rozhodol, že Mamrillu odvolali nezákonne a nemocnica mu musela zaplatiť 30-tisíc eur odškodného. Spor sa tak dostal pred Najvyšší súd.

    „Prekvapuje ma to,“ zareagoval v článku denníka Sme  Alan Suchánek, ktorý ako člen rady upozornil na protiprávne kroky zo strany ministerstva.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -