Kauza okolo Plavčana sa vyhrocuje. Obvinený zo žiadania úplatku podal trestné oznámenie. Mienkotvorné médiá nekriticky uverejňujú ničím nepodložené tvrdenie, zaznelo

    0
    Minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan (Autor: TASR)

    Šéf firmy Prefa Alfa František Zvrškovec prišiel pred pár dňami pre televíziu Markíza s informáciou, že od neho hodnotiteľ Peter Klamo pýtal „všimné“ vo výške 20 percent z hodnoty celého projektu, teda 1,4 milióna eur.

    Peter Klamo taktiež sedí v predstavenstve Výskumného ústavu zváračského, ktorý sa sám zúčastnil procesu žiadosti o eurofondy. Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý vidí z tohto dôvodu možné porušenie zákona. „V prípade pána Klama teda nepochybne došlo k porušeniu zákona, keďže nikdy nemal žiadne projekty v tejto výzve hodnotiť ani byť inak zapojený do procesu hodnotenia výzvy, kde mal aj vlastné záujmy,“ tvrdí Beblavý. Viac sme o tom písali TU.

    Výskumný ústav zváračský však všetky obvinenia odmieta a sám ukázal prstom na podnikateľa Zvrškovca s tým, že ústav stojí za Petrom Klamom a pripravuje občianskoprávnu žalobu za poškodenie dobrého mena.

    „Dovoľujeme si konštatovať, že je zarážajúce, ako mienkotvorné médiá nekriticky a bez ďalšieho skúmania uverejnili ničím nepodložené tvrdenie p. Zvrškovca. Táto osoba je známa tým, že viaceré jeho spoločnosti neplatili záväzky a má vážne problémy s čerpaním eurofondov z minulého programového obdobia, o čom svedčí aj skutočnosť, že je to predmetom vyšetrovania polície,“ tvrdí Výskumný ústav zváračský.

    „Peter Klamo nás informoval, že v pondelok dňa 31. 08. 2017 podal trestné oznámenie na pána Zvrškovca za trestný čin krivého obvinenia a ohováranie, v čom ho plne podporujeme. Zároveň pripravujeme občianskoprávnu žalobu za poškodzovanie dobrého mena spoločnosti VÚZ – PI SR,“ uzatvára spoločnosť.

    - Reklama -