Kauza Pavla Ruska. Vypovedal prezident SFZ Kováčik

    0
    Pavol Rusko (Autor: TASR)

    „Bol som vypovedať na základe predvolania vyšetrovateľa. Opätovne som potvrdil skutočnosti, ktoré som už uviedol pri predchádzajúcej výpovedi z 9.10.,“ povedal Kováčik pre TASR.

    Podľa medializovaných informácií mal vtedy okrem iného uviesť, že obvinenému Pavlovi Rusko na jeho žiadosť sprostredkoval kontakt na Mikuláša Č. Urobiť tak mal prostredníctvom ďalšieho obvineného v tejto veci Miloša K., ktorého mal poznať ešte zo školy v Banskej Bystrici.

    Ďalším svedkom, ktorý v utorok v prípade vypovedal, bol bývalý šofér Pavla Ruska, ktorý pre neho pracoval v rokoch 1997 až 1999.

    Uviedol, že Pavla Ruska doviezol na stretnutie v sídle firmy Mikuláša Černáka v Banskej Bystrici, na stretnutí však osobne prítomný nebol. „Ja som sa s ním (Mikuláš Č.- pozn. TASR) nikdy osobne nestretol, poznal som len to meno,“ povedal pre médiá pri odchode z budovy Prezídia Policajného zboru. O tom, že sa mal v Banskej Bystrici Pavol Rusko stretnúť práve s Mikulášom Černákom, sa podľa jeho slov dozvedel až dodatočne.

    Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

    Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

    Okrem Pavla Rusko čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

    - Reklama -