Kauza “Papierik z Belize”: Matovič vracia Ficovi úder. A naznačil, kedy sa vzdá mandátu

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

    Predseda strany OĽaNO Igor Matovič sa chce s predsedom vlády Robertom Ficom popasovať ako chlap s chlapom. Teda očakáva od neho rovnaké chlapské gesto, aké je ochotný urobiť on. V prípade ak..

    „Ak sa ukáže, že na predmetnej manipulácii verejného obstarávania nie je slovami Roberta Fica ani jedno promile pravdy, nemám najmenší problém sa vzdať poslaneckého mandátu. V prípade, ak sa preukáže, že pri predmetnom verejnom obstarávaní vznikla škoda voči Slovenskej republike, rovnako chlapský záväzok, že odstúpi, očakávam od Roberta Fica,“ cituje Matoviča agentúra SITA.

    Deň D bude vo štvrtok

    Matovič tvrdil, že príde čas, keď potrebné dokumenty odovzdá a to, čo potom nastane, bude niečo ako Hirošima a Nagasaki po slovensky. Avšak vzhľadom na Ficovu reakciu sa poponáhľal a povedal, že už tento štvrtok odovzdá materiály, ktoré súvisia s manipuláciou vo verejnom obstarávaní, a to rovno orgánom činným v trestnom konaní. Vyjadril sa aj k Ficovmu najnovšiemu tvrdeniu. Premiér má totiž údajne z Belize dôkaz o tom, že žiadne účty v tejto krajine nevlastní. „Stredoamerický štát Belize je smutne známy tým, že kryje medzinárodne hľadaných zločincov, ktorí si tam ukladajú svoje čierne peniaze. Belize je štát, kde je možné si za také peniaze, ktoré má Robert Fico k dispozícii, kúpiť úplne všetko,“ komentoval to Matovič.

    Je len „empatický

    Igor Matovič 14. augusta zverejnil na Facebooku status, v ktorom vyhlásil, že sa k nemu dostali informácie, že Robert Fico má so svojou manželkou Svetlanou zriadený v Belize účet, na ktorom je neuveriteľných, takmer 700 miliónov dolárov. Cieľom podľa Matoviča bolo to, aby aj premiér zažil ten pocit, keď o ňom šíri niekto informáciu, ktorá môže, ale aj nemusí byť pravdivá. Fico sa nebabral a rovno s manželkou podali na Matoviča trestné oznámenie. Okrem toho ho vo svojom príhovore na Bratislavskom hrade vyzval, nech sa vzdá poslaneckého mandátu. Inak to môže poškodiť obraz Slovenska najmä v zahraničí. A Fico zašiel vo svojich predstavách aj ďalej, kde vidí kvôli Matovičovi pád vlády a krízovú politickú situáciu, informoval web Denníka N.

     

    - Reklama -