Kat v obleku a antikoncepcia ako jed plodnosti tela. Toto je návrat do stredoveku, dušuje sa ktosi na Facebooku

    0
    Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

    Podľa Miškova je takýto návrh návratom do stredoveku. Trojicu poslancov, ktorí s tým prišli, považuje za ultrakonzervatívnych. Predseda strany si myslí, že do niektorých aspektov ľudského života by sa nemalo zasahovať. Najmä rozhodovanie o tom, či si ženy dieťa chcú nechať alebo nie, považuje za nedemokratické a neľudské.

    Už je to tu

    Slovensko sa ženie do stavu obmedzovania slobody. Podľa Miškova tak bolo už počas referenda o ochrane rodiny, ktoré sa konalo vo februári tohto roka. „Už po februárovom referende, ktoré bolo namierené proti ľuďom s inou sexuálnou orientáciou a následnom bratislavskom pochode za život sme upozorňovali, že tieto snahy o obmedzovanie slobody budú pokračovať aj konkrétnymi legislatívnymi návrhmi. A je to tu,“ kritizuje návrh tria, ktoré je za zakázanie prerušenia tehotenstva, poslanec. Podľa neho je skrátka nemysliteľné plošne zakazovať interrupciu ústavným zákonom.

    Poslanec si svoj názor na nápad Kuffu, Kvasničku a Mikloška zavesil aj na svoju sociálnu sieť, čo sa stretlo s poriadnym rozhorčením jednej komentujúcej. Tá nazvala Miškova katom v obleku a takisto sa jej nepozdávalo, že brániť slobodnú vôľu žien chcú práve muži. Takisto sa do poslanca obula aj v zmysle, že presvedčením kresťanov je  rozhodnúť sa, kedy chcú dieťa, no počatý život sa nemá zabíjať, a to ani antikoncepciou, ktorý je podľa nej „jed plodnosti tela“. Na to jej však Miškov kontroval, že podľa ústavy sa Slovensko neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo.

    Pod statusom si však neodpustil komentár ani jeden z tria navrhovateľov Jozef Mikloško. „Tak sme klonovia KDH, ultrakonzervatívci, fundamentalisti a čo ja viem ešte čo? A pritom je to veľmi prosté – zabíjať deti sa nesmie,“ oponoval. Podľa neho takto do kontajnerov pošlo už viac ako milión nenarodených detí. Podľa neho sa na pochode za život ukázala mienka minimálne tých, ktorí chcú vraj Slovensku dobre.


    Cieľom návrhu ústavného zákona, ktorý predložili Kuffa, Kvasnička a Mikloško je garantovať právo na život nenarodeným deťom od ich vzniku a nenarodené dieťa by malo mať aj spôsobilosť na práva. Podľa nich je právo na život  základným ľudským právom a je predpokladom ostatných ľudských práv a slobôd.


     

    - Reklama -