Karel Schwarzenberg chváli Britov za ich správanie k Rusku: Nepokoril ich Hitler a Putin okúsi to isté

    0
    Karel Schwarzenberg (Autor: Facebook, TOP 09)

    Karel Schwarzenberg na sociálnej sieti Facebook pripomína, že Briti sú vo svete známi predovšetkým ako obchodníci. Na konci 19. storočia ovládali svetové obchodné impérium, nad ktorým nezapadalo slnko. Ale ak by si niekto myslel, že Briti sú len slabí kramári, ktorí sa ľahko zlomia, mýlil by sa. Zistil to napríklad Adolf Hitler, ktorý veril, že Britov ľahko pokorí. Nepokoril ich. Briti boli v istom okamihu jediným slobodným európskym národom, ktorý Hitlerovi odolával. A nakoniec nad ním aj zvíťazil.

    Rusi vraj môžu čoskoro okúsiť to isté, čo v minulom storočí Hitler. Ak mali v otrave dvojitého agenta Sergeja Skripaľa skutočne prsty oni, môžu čoskoro zistiť, že v Britoch majú tvrdších protivníkov, než si mohli myslieť.

    „Ale aj vo vzťahu k Rusku, keď ide do tuhého, tak sa nedajú. A po tom, ako im ruské tajné služby, zdá sa, druhýkrát otrávili svojich bývalých agentov na území Veľkej Británie, tentoraz veľmi nebezpečným jedom, ktorým boli zasiahnutí aj nič netušiaci bežní obyvatelia a jeden policajt je pre následky otravy stále hospitalizovaný, Veľká Británia zavádza proti Rusom tvrdé sankcie, otvorene hovorí o tejto vražde a necúvne ani o centimeter. Je to jednoducho sebavedomý národ s veľkými dejinami, na ktoré môže byť právom hrdý, a nepozná prístup niekoľkých nám dobre známych národov, ktoré sa okamžite, keď sa veľmoc zamračí, začnú ukláňať a konajú v predklone, a to teraz ani nehovorím, z ktorej strany,“ napísal Schwarzenberg.

    Môže sa zdať, že Británia je najmä po brexite oslabená, ale keď ide do tuhého, Briti dokazujú, že sa s nimi musí stále počítať.

    Zdroj: Facebook/Karel Schwarzenberg

    - Reklama -