Karel Gott opäť prehovoril na tému utečenci

    0
    Karel Gott (Autor: Hans Štembera)

    Gott na začiatku apríla v rozhovore pre časopis Týden uviedol, že počas liečby rakoviny sledoval dianie na českej aj medzinárodnej scéne. Jeho pozornosti tak neunikla utečenecká kríza, ktorú česká spevácka legenda nepripisuje na vrub náboženstvu (islamu), ale tvrdí, že ide o riadený proces, ktorý má za cieľ oslabiť ekonomický rast Európy.

    Gott vtedy kriticky podotkol, že Európa prechádza v súčasnosti diverziou, čo vraj musí byť každému jasné, keď nekontrolujeme hranice. „Niekedy tu neprekĺzla ani myš a zrazu prídu nejakí ľudia, nikto nevie odkiaľ, prečo, či majú doklady. A čo my na to? Refugees, welcome! (Utečenci, vitajte! – pozn. red.),“ uviedol.

    Pustil sa však napríklad aj do Spojených štátov amerických, keď vyhlásil, že za republikánskym kandidátom na amerického prezidenta Donaldom Trumpom stoja ilumináti, rovnako ako stáli za nacistickým vodcom Adolfom Hitlerom.

    Cez víkend Gott v rozhovore pre Ona Dnes ľutoval, že uvedené slová vyslovil. „V čase liečby som správy sledoval so záujmom. To som si dovoliť mohol. Ale čo som si dovoliť nemal, tak ich v jednom interview komentovať. To som si dovolil príliš,“ napísal spevák redakcii.

    autor: luš

    - Reklama -