Kapitán imigrantskej lode topil kresťanov. Nepáčilo sa mu, že sa modlili

    0
    Ilustračné foto: Záchrana migrantov v Stredozemnom mori (Autor: SITA)
    Kapitán jednej z mnohých lodí plných migrantov, ktorý pochádza z Kamerunu, čelí v španielskom meste Alméria obvineniam z toho, že brutálnym spôsobom bil kresťanov na palube svojej lode. Dôvodom malo byť údajne to, že sa modlili, čo sa kapitánovi moslimského vierovyznania nepáčilo. 
     
    Svoje obete prevádzač z Kamerunu spolu s kumpánom údajne najprv zbil, okradol a potom ich prinútili, aby skočili cez palubu, čo uprostred Stredozemného mora znamená takmer istú smrť. Obeťami obžalovaného sa stalo najmenej 21 ľudí vrátane pastora, ktorý viedol na lodi modlitby kresťanských veriacich. 
     
    Podľa svedkov, ktorých zadržali po zastavení lode pri španielskom pobreží, okradol kapitán pašeráckej lode svoje obete o približne 1 500 eur v hotovosti. Dvadsaťdeväť z približne 50 migrantov, ktorí cestovali na lodi a prežili strastiplnú cestu, tvrdí, že za smrť vyše dvoch desiatok ľudí je zodpovedné rozbúrené more. 
     
    Prokuratúra žiada pre Kamerunčana obvineného z viacnásobnej nábožensky motivovanej vraždy 6 separátnych trestov vo výške 15 rokov. V prípade uznania viny a maximálneho rozsudku tak moslimovi, ktorý údajne vraždil kresťanov, hrozí 90-ročný trest odňatia slobody. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -